Jinikao 18.02.2018 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2018 Witam. Użytkuje ktoś taki kominek? albo podobny. Jakie wrażenia ? Ten ma ok 160 kg i zastanawiam się jak go zamocować. będzie na kominie, więc nie wiem czy zrobić jakiś stelaż przed wylewkami i go obudować GK płytami. Bo do systemowego komina raczej takiej wagi nie powinno się mocować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 18.02.2018 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2018 Uważaj na importerów, którzy owszem, sprzedadzą chętnie (drogie urządzenie), ale montaż już niekoniecznie...Porządna firma zrobi od A do Z i weźmie odpowiedzialność za całość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jinikao 18.02.2018 08:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2018 Uważaj na importerów, którzy owszem, sprzedadzą chętnie (drogie urządzenie), ale montaż już niekoniecznie...Porządna firma zrobi od A do Z i weźmie odpowiedzialność za całość. Tak masz rację, jednak jest jeden problem,. Kominek mogę założyć dopiero za 5 lat. bo tak mam podpisaną umowę z miastem na dopłate do pompy ciepła, A całą instalację chcę już teraz zrobić, aby potem za dużo nie kuć i płytek nie zrywać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 18.02.2018 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2018 Stelaż to jeden z lepszych pomysłów....Komin systemowy faktycznie za lichy..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iso2 25.02.2018 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2018 O ile ja dobrze zrozumiałem to nie będzie to kominek wiszący jak w tytule.Kominek wiszący to np. taki:http://www.e-instalacje.pl/zdjecia-instalacji/zrodlo-focus-koperfam-www-focus-creation-com-803/kominek-wiszacy-4041.html Mimo wszystko proponuję Ci zastanowienie się z kominkiem tradycyjnie usytuowanym na posadzcePrzytwierdzanie kominka o wadze 160kg do komina systemowego może być bardzo ryzykowne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raczynski 27.02.2018 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2018 Do komina systemowego pod żadnym pozorem nie można montować takiego urządzenia, w tym przypadku należy wykonać zawiesie przystosowane do urządzenia które przeniesie naprężenia na ścianę, ową konstrukcję następnie cynkujemy u tynkarze przykrywają "kołderką". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts