greg.orius 31.07.2002 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2002 ... właśnie ale jaki - z otwartą lub zamkniętą komorą spalania, jaki producent (tani i niezawodny), jakie do tego przewody kominowe - a może wystarczy wyprowadzić przewód spalinowy na zewnątrz? Same pytania, już się w tym gubie !!! Proszę o pomoc fachowców i użytkowników. Dziekuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypel 01.08.2002 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2002 No cóż On 2002-07-31 17:01, greg.orius wrote: ... właśnie ale jaki - z otwartą lub zamkniętą komorą spalania, No Pewnie, ze z zamknietą. jaki producent (tani i niezawodny), Ten dylemat kazdy musi rozwiazac we wlasnym zakresie Vaillant, Viessmann? jakie do tego przewody kominowe LAS - a może wystarczy wyprowadzić przewód spalinowy na zewnątrz? A jak tak to wspołosiowy Same pytania, już się w tym gubie !!! Proszę o pomoc fachowców i użytkowników. Dziekuję. Proszę, Niefachowiec i jeszcze nieuzytkownik Współzatroskany Inwestor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek13 01.08.2002 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2002 Proponuję kocioł z zamkniętą komora spalania. Unikniemy zimą wyziębiania pomieszczeń spowodowane zimnym powietrzem potrezbnym do spalania. Ja sam niestety mam kocioł Junkres z otwartą komorą i zimą w pomieszczeniu gospodarczym jest trochę chłodno. Junkres nie jest z wyzszej półki, ale trzy lata działa bezproblemowo. Do każdego pieca polecam automatykę pogodową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wladek 01.08.2002 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2002 A czy przy zamkniętej komorze nie trzeba i tak robić nawiewu (eski)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek13 01.08.2002 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2002 Wydaje mi się, że właśnie przewody powietrzno-spalinowe, a dokładnie część powietrzna pełni funkcję eski.na razie znalazłem coś w Rozp. w sprawie warunków technicznych... Urządzenia gazowe z zamkniętą komorą spalania, przez co rozumie się urządzenia typu C, mogą być instalowane w pomieszczeniach mieszkalnych, niezależnie od rodzaju występującej w nich wentylacji, pod warunkiem zastosowania koncentrycznych przewodów powietrzno-spalinowycha par. 170 (Dz. U. Nr 75, poz. 690) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts