michau07 18.02.2018 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2018 Witam Planujemy z żoną zakup drzwi Pol-Skone model Sempre Onda i mam kilka próśb:- Jeśli ktoś posiada takowe drzwi proszę o podzielenie się fotkami, a w szczególność jeśli są w kolorze biały lub wiąz bielony,- Jak obecnie z jakością i rozpatrywaniem reklamacji w Pol-Skone, bo starsze wpisy nie napawały optymizmem,- Czy ktoś ma zamontowanie te lub inne drzwi Pol-Skone w łazience - czy okleina nie odłazi od wilgoci?- Jeśli ktoś ma te lub inne drzwi tej firmy w "bezprzyldze" również proszę o opinie.Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
s1719516070 11.05.2018 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2018 Mamy drzwi wewnętrzne bezprzylgowe Pol-Skone Etiuda BO,A03- kolor: biały. Generalnie wyglądają bardzo ładnie. Jakość i funkcjonalność pozostawia dużo do życzenia. Drzwi były montowane w grudniu 2017. Zaczęliśmy mieszkać od kwietnia 2018. Bardzo słabo wygłuszają. Przez uszczelkę prześwituje światło. We wcześniejszym mieszkaniu mieliśmy drzwi z Porty i po 7 latach są dalej jak nowe. Tutaj po jednym uderzeniu odkurzaczem we framuge odpadł kawałek mdf!!! Generalnie nie polecam. Jeszcze tego nawet nie reklamowałam wiec nie wypowiem się w kwestii reklamacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 12.05.2018 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2018 Prześwitywanie "światła przez uszczelki" przy białych drzwiach to norma w praktycznie wszystkich firmach. Zapewne Portę mieliście w innym kolorze. Wygłuszenie modelu z szybą przez całą wysokosć skrzydla jest zawsze słabe - tam są przecież szczeliny (to znowu specyfika takiego modelu). Dodatkowo pewnie skrzydło jest bez wypełnienia płytą. Nie wierzę też w "odpadnięcie" kawałka mdf. Etiuda jako biała występuję tylko jako CPL, a to jest tak mocna okleina, że tylko na niej trzymałby się oderwany kawałek. Także - chętnie zobaczę uwiarygadniające fotki.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tolkin 16.05.2018 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2018 Może to odpadła zaślepka od regulacji zawiasów... Nie wyobrażam sobie jak może odpaść kawałek ościeżnicy od stuknięcia odkurzaczem - nawet w najtańszej okleinie z papieru... Prędzej będzie wgniecenie, zdarta okleina - jak to trzeba przyrąbać, żeby "odrąbać".. Z płyty wiórowej jak najbardziej, jest krucha, ale nie z mdfu. Przepuszczanie światła - to może źle zamontowane. Przydały by się zdjęcia, tak to trochę lipa z wypowiedzią... Mieszkasz, Twoje - możesz cyknąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazwoj 19.05.2018 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2018 Pytanie jaki konkretnie model Porty porównujecie i w jakich okleinach jak to zauważył wcześniej finlandia. Porta ogółem reprezentuje trochę wyższą półkę jak Pol-Skone i ma więcej modeli z płytą wiórową czy wiórowo-otworową.Poza tym model B0 ma wypełnienie z plastra miodu, a Porta zapewne miała płytę wiórową. Sempe Onda to typowe drzwi ramowe takie jak ma Erkado, DRE, Invado itd. Ja jedynie nie jestem przekonany do ryflowanych oklein, bo zdarza się czasem, że lubią pęknąć, bo są tak sztywne. Tu szedłbym w kierunku oklein CPL albo Premium jak w Erkado mają. Ogółem dopłaty do mocniejszych oklein to koszty niewielkie, a znacząco podnoszą walory drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts