PrzemWas 18.02.2018 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2018 Ogrzewanie podłogowe na dwóch poziomach, piec gazowy dwufunkcyjny. Czy lepiej wybrać termostaty przewodowe czy bezprzewodowe. Jeszcze jestem na etapie że mogę wybrać. Które są praktyczne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo1 18.02.2018 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2018 Najlepiej zrobić najprościej - bez termostatów. Poczytaj np Tu:http://forum.muratordom.pl/showthread.php?342800-Pr%C4%85do%C5%BCerna-automatyka-steruj%C4%85ca-ogrzewaniem-pod%C5%82ogowym/page4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 18.02.2018 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2018 Ogrzewanie podłogowe na dwóch poziomach, piec gazowy dwufunkcyjny. Czy lepiej wybrać termostaty przewodowe czy bezprzewodowe. Jeszcze jestem na etapie że mogę wybrać. Które są praktyczne? Bezprzewodowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 18.02.2018 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2018 Bezprzewodowe. Przewodowe, jezeli jest tylko mozliwosc przeciągniecia przewodów, tylko przewodowe, bezprzewodowe to tylko ostatecznosc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PrzemWas 19.02.2018 05:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2018 Trzy odpowiedzi i każda inna, dalej jestem w tym samym punkcie z pytaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo1 19.02.2018 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2018 Bo to jest tak: przy ogrzewaniu podłogowym osobne sterowanie w pomieszczeniach nie jest dobrym pomysłem (z uwagi na bezwładność, zmiany będą zachodzić powoli - szczególnie obniżenie - bez problemu osiągniesz to samo regulacją na rotametrach, które i tak musisz mieć). Można pomyśleć o sterowaniu strefowym parter /piętro (jeśli potrzebujesz takiego różnicowanie) i w takim wypadku lepiej zastosować połączenia przewodowe (bezprzewodowych połączeń i tak w domu będziesz miał kilka, np internet itp, więc lepiej nie wprowadzać dodatkowych). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 19.02.2018 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2018 Przewodowe, jezeli jest tylko mozliwosc przeciągniecia przewodów, tylko przewodowe, bezprzewodowe to tylko ostatecznosc. Nie do końca bezprzewodowe to ostateczność. Ja z moim Tyboxem trochę po chałupie polatałem, zanim znalazłem dla niego optymalne miejsce. Spróbuj pobiegać z przewodowym. To raptem stówa więcej a jesteś niezależny od kabli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gnomo 19.02.2018 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2018 Trzy odpowiedzi i każda inna, dalej jestem w tym samym punkcie z pytaniem Wszystkie prawidłowe z tym że najlepsza to ta pierwsza jeśli będziesz użytkował cały dom bez celowego i częstego wychładzania stref. No i najtańsza co może mieć znaczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts