kamil22x 19.02.2018 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2018 Witam, chce podłączyć prąd na działce ale jak wezmę prąd budowlany bd płacił 100 zł nawet jak nei bd używał po za tym jest drogi można założyć prąd docelowy jak jest garaż na działce? albo kiedyś słyszałem o rekreacyjnym poprostu zamiast agregatu chce mieć prąd macie może jakieś doświadczenia jak ominąć te niepotrzebną opłatę co miesiąc a płacić tylko za to ile się zużyje prądu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brencik 19.02.2018 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2018 http://forum.muratordom.pl/showthread.php?110269-Zmiana-taryfy-budowlanej-na-G11-bez-odbioru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamil22x 19.02.2018 17:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2018 ale ja nie chce zmieniać taryfy tylko założyć na działce taki prąd aby za niego nie płacić co miesiąc tylko za zużycie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 19.02.2018 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2018 Musisz płacić abonament zarówno w taryfie C jak i G. Są opcje prepaid z licznikiem na kartę, wkładasz kartę wtedy kiedy chcesz prąd i masz tyle ile chcesz, jak z telefonem na kartę. Problem w tym że taki licznik jest drogi i są jakieś inne warunki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamil22x 19.02.2018 18:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2018 no tak wiem że musze płacić ale jak przez zimę nie bd używał prądu to i tak muszę płacić za to że tam skrzynka stoi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 19.02.2018 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2018 Nie musisz, opłatę i umowę można zawiesić na określony czas ... popytaj w BOK przeczytaj umowę z dostawcą. W PGE taka opcja jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamil22x 19.02.2018 18:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2018 że np na okres zimowy listopad-kwiecień chce zawiescić umowe i nie płacić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 19.02.2018 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2018 No zawieszasz i nie płacisz ... zapytaj dostawcę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamil22x 19.02.2018 19:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2018 ale mi do budowy domu potrzebne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 19.02.2018 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2018 Tak serio to Cię nie rozumiem ... jest Ci potrzebne ale nie chcesz płacić tak to się chyba nie da. Kup sobie agregat i po kłopocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CafeDelTom27 19.02.2018 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2018 ile ten dom chcesz budować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtf23 19.02.2018 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2018 Mieszasz jak nie wiem. Poczytaj dokładnie co piszą w innych tematach bo to było poruszane. Idziesz do taurona wypełniasz wniosek o warunki przyłącza. Tam podajesz że chcesz np. zasilać urządzenia działkowe albo camping. I gotowe. I dostaniesz taryfę G gdzie będziesz płacił tylko za zużycie tak jak w bloku czy wykończonym domu gdzie się już mieszka a nie abonamenty dla prądu przemysłowego (budowlanego) w taryfie C. Tu masz przykładowy temat gdzie jest dokładnie opisane. Tylko trzeba przeczytać temat od deski do deski. To jest tylko 8 stron.https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2579654.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamil22x 19.02.2018 19:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2018 Mieszasz jak nie wiem. Poczytaj dokładnie co piszą w innych tematach bo to było poruszane. Idziesz do taurona wypełniasz wniosek o warunki przyłącza. Tam podajesz że chcesz np. zasilać urządzenia działkowe albo camping. I gotowe. I dostaniesz taryfę G gdzie będziesz płacił tylko za zużycie tak jak w bloku czy wykończonym domu gdzie się już mieszka a nie abonamenty dla prądu przemysłowego (budowlanego) w taryfie C. Tu masz przykładowy temat gdzie jest dokładnie opisane. Tylko trzeba przeczytać temat od deski do deski. To jest tylko 8 stron. https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2579654.html wkońcu konkretna odpowiedź. TAk nie chce abonamentów bo zamierzam się pare lat budować nie chce zaciągać kredytu nie wiadomo jakiego ewentualnie na samo wykończenie ale próbuje bez dlatego zejdzie się parę lat a nie chce rocznie wywalać tyle kasy za prąd z którego bym nie korzystał dlatego chce wymyśleć coś aby tego uniknąć. I 8 stron to na jeden wieczór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamil22x 19.02.2018 20:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2018 Mieszasz jak nie wiem. Poczytaj dokładnie co piszą w innych tematach bo to było poruszane. Idziesz do taurona wypełniasz wniosek o warunki przyłącza. Tam podajesz że chcesz np. zasilać urządzenia działkowe albo camping. I gotowe. I dostaniesz taryfę G gdzie będziesz płacił tylko za zużycie tak jak w bloku czy wykończonym domu gdzie się już mieszka a nie abonamenty dla prądu przemysłowego (budowlanego) w taryfie C. Tu masz przykładowy temat gdzie jest dokładnie opisane. Tylko trzeba przeczytać temat od deski do deski. To jest tylko 8 stron. https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2579654.html a w pge to przejdzie bo zamierzam prąd brać z pge? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtf23 19.02.2018 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2018 Ja też tak kombinuje. Na razie dostałem warunki i czekam. Dali termin za rok. Ale mam sąsiada co robi w tej firmie więc obiecał że przyśpieszy. Natomiast te 8 stron ale + jeszcze pisma wysyłane przez użytkownika to tauronu. Można się pośmiać przy tych pismach jaka jest nieudolność osób pracujących tam. Na ósmej stronie są tam moje zapytania więc się też dużo dowiesz bo tego już nikt nie pisze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtf23 19.02.2018 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2018 Z tego co pamiętam to w PGE chyba jest gorzej. Ale w tym temacie na elektrodzie jest też coś na temat PGE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamil22x 19.02.2018 20:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2018 nie chce mi się tego czytać haha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin225 19.02.2018 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2018 nie chce mi się tego czytać haha To będziesz płacił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamil22x 19.02.2018 20:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2018 Ja też tak kombinuje. Na razie dostałem warunki i czekam. Dali termin za rok. Ale mam sąsiada co robi w tej firmie więc obiecał że przyśpieszy. Natomiast te 8 stron ale + jeszcze pisma wysyłane przez użytkownika to tauronu. Można się pośmiać przy tych pismach jaka jest nieudolność osób pracujących tam. Na ósmej stronie są tam moje zapytania więc się też dużo dowiesz bo tego już nikt nie pisze. Składałeś już papiery i co zaznaczałeś bierzesz c11 czy g11? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admiralbar 19.02.2018 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2018 Januszu biznesu - weź grabie, zarzuć na druty i masz prąd za free - to żart jakbyś nie łapał.Chłopie, skąd się urwałeś - jak masz licznik to płacisz abonament, opłaty przesyłowe/handlowe itp. Wiedziałeś o tym, czy myślisz, że płacisz za same zuzyte kW ? Jak chcesz zdemontować licznik to potem znowu będziesz płacił za przyłączenie i tak w kółko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts