kamil22x 19.02.2018 20:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2018 Januszu biznesu - weź grabie, zarzuć na druty i masz prąd za free - to żart jakbyś nie łapał. Chłopie, skąd się urwałeś - jak masz licznik to płacisz abonament, opłaty przesyłowe/handlowe itp. Wiedziałeś o tym, czy myślisz, że płacisz za same zuzyte kW ? Jak chcesz zdemontować licznik to potem znowu będziesz płacił za przyłączenie i tak w kółko. po co ty się wypowiadasz jak sam nie wiesz o czym ty piszesz ? chciałeś widzę zabłysnąć chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brencik 19.02.2018 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2018 Januszu biznesu - weź grabie, zarzuć na druty i masz prąd za free - to żart jakbyś nie łapał. Chłopie, skąd się urwałeś - jak masz licznik to płacisz abonament, opłaty przesyłowe/handlowe itp. Wiedziałeś o tym, czy myślisz, że płacisz za same zuzyte kW ? Jak chcesz zdemontować licznik to potem znowu będziesz płacił za przyłączenie i tak w kółko. Dobre! Raczej Janusz elektryki - jak brać prąd i nie płacić "czynszu". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamil22x 19.02.2018 21:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2018 boże nie chce płacić za stanie skrzynki bezczynnie nie używał bym prądu ciemniaki a i tak muszę płacić. Chce odrazu normalny prąd założyć a nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tkaczor123 19.02.2018 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2018 Jeżeli zamierzasz się kilka lat budować to kup sobie agregat. Po co tak kombinujesz pod góre???. Ja też nie chce płacić za abonament telefoniczny bo karty nie używam, a muszę, ba mam umowę. Jak to ominąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtf23 19.02.2018 23:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2018 (edytowane) kamil22x rejestrujesz się na forum masz kilka postów, zadajesz pytania na które było kilka tematów. Ludzie ci tu piszą jaka prawda jest a ty ich wyzywasz od ciemniaków. A te ciemniaki jak ich nazwałeś zapewne wiele razy by ci pomogli jak byś chciał. Ale ty chcesz mieć wszystko na tacy. Niestety chyba życie cię nie nauczyło że tak nie ma. Podałem ci temat z TYLKO 8-ma stronami a ty piszesz że ci się nie chce. W dodatku zadajesz do mnie tak głupie pytanie. Trzeba było przeczytać ten temat co ci podałem to byś nie zadał tak idiotycznego pytania. Ja na forum mam kilkanaście postów ale ile lat już czytam forum. Jak się chcę czegoś dowiedzieć to drożę. Dopiero jak nie znajdę odpowiedzi na moje pytania bądź problemy to zadaje je na forum. Aha i jak byś wiedział albo byś miał rachunek za prąd w rękach to byś wiedział że mając zwykły prąd w domu a nie miał byś zużycia prądu to też byś płacił abonament i kilka dodatkowych opłat. Tylko nie w takich kwotach jak za prąd przemysłowy. Ja pracuje od 9 rano do 3 rano. Nie mam czasu dla rodziny ale chcę żeby moje dzieci miały swój dom i w między czasie szukam, czytam i się dowiaduje. Jak by doba miała 48 godzin to bym jeszcze własnymi rękoma jako laik wybudował dom. A dlaczego?? Bo mam chęci. Jak byś miał trochę chęci to byś przeczytał ostatnią 8-mą stronę i raczej byś wszystko wiedział. Edytowane 19 Lutego 2018 przez wojtf23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 20.02.2018 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2018 Podczas budowy miałem taryfę C11, w zimie przyszła faktura z zerowym zużyciem i opłatą coś koło 100 zł. Wiedziałem, że tak będzie a mimo to zgodziłem się. Nie mogłem podpiąć się do świeżo poznanych sąsiadów a i nie chciałem. Wolę być niezależny, dlatego budowę rozpocząłem od prądu i wody. Rozważałem zawieszenie umowy na okres zimowy ale to średnio opłacalne, biorąc pod uwagę późniejsze jej odwieszenie. Mały zysk a sporo zachodu. Tak to się przedstawia. Suma sumarum abonament jest zawsze, niezależnie od taryfy i dostawcy. Tego uniknąć się nie da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 20.02.2018 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2018 boże nie chce płacić za stanie skrzynki bezczynnie nie używał bym prądu ciemniaki a i tak muszę płacić. Chce odrazu normalny prąd założyć a nie "Nie chcem ale muszem". I licz się ze słowami kolego. Ciemniaków to wiesz, gdzie możesz sobie poszukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbich70 21.02.2018 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2018 boże nie chce płacić za stanie skrzynki bezczynnie nie używał bym prądu ciemniaki a i tak muszę płacić. Chce odrazu normalny prąd założyć a nie Tylko problem polega na tym, że te "stanie skrzynki" kosztuje, nic nie ma za darmo. W taryfie C więcej, w G mniej, ale to juz było wyjaśnione na wszystkich forach. A słowem "ciemniaki" bym się nie przejmował. Autor jeszcze nie do końca ogarnia jak działa klawiatura ekranowa z podpowiadaniem tekstu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admiralbar 21.02.2018 23:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2018 Ale po co mu tłumaczysz.... Ja mam tak samo z ubezpieczeniem auta - OC i AC muszę płacić, ale przecież jeżdżę autem ok 2-3 godz dziennie, te pozostałe 21 godz nie potrzebuję, bo auto stoi w garażu. To jak to ominąć, żebym nie płacił za cały rok CIEMNIAKI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtf23 22.02.2018 00:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2018 Zarejestrował się, utworzył temat. Myślał że od razu na tacy dostanie bo pewno rodzice tak nauczyli. A jak został zbesztany olał forum i zapewne szuka ciemniaków na innych forach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbich70 22.02.2018 01:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2018 zapewne szuka ciemniaków na innych forach. Na innych forach za takie teksty dostanie bana na dzień dobry. Tu widać jak spadł poziom Muratora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brencik 23.02.2018 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2018 Proszę moderatora/admina o wyj..anie tematu w kosmos (do kosza) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 08.03.2018 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2018 A da się tak ? w tym państwie to za wszystko się płaci nie tylko za zużycie prądu ale i za dostarczenie go tez słupy itp Ale w Polsce nie może być inaczej, wszędzie się płaci za koszty nic nie jest za darmo, tylko u nas to jest napiętnowane. Każdy by chciał ale nikt nic nie da ...nawet od siebie. Nie neguję Twojej wypowiedzi, ale może najwyższa pora zdać sobie sprawę , że każdy chce mieć" najlepszy, najszybszy, bez opłat i aby inny nie miał tego co ja" może czas się przekonać, że wszystko kosztuje. Inną sprawą jest to, że po prostu mało zarabiamy i starając się, aby wystarczyło na to co chcemy denerwują nas opłaty których tak do końca nie rozumiemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 08.03.2018 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2018 Witam, chce podłączyć prąd na działce ale jak wezmę prąd budowlany bd płacił 100 zł nawet jak nei bd używał po za tym jest drogi można założyć prąd docelowy jak jest garaż na działce? albo kiedyś słyszałem o rekreacyjnym poprostu zamiast agregatu chce mieć prąd macie może jakieś doświadczenia jak ominąć te niepotrzebną opłatę co miesiąc a płacić tylko za to ile się zużyje prądu ? Postawiłem blaszaka na zgłoszenie, potem wystąpiłem z wnioskiem o prąd w taryfie G11 i przy zerowym zużyciu płacę miesięcznie poniżej 10 zł abonamentu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 08.03.2018 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2018 Postawiłem blaszaka na zgłoszenie, potem wystąpiłem z wnioskiem o prąd w taryfie G11 i przy zerowym zużyciu płacę miesięcznie poniżej 10 zł abonamentu. I to jest zdrowe podejście do sprawy popieram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojciech_pi 20.03.2018 23:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2018 Proszę moderatora/admina o wyj..anie tematu w kosmos (do kosza) Popieram i zapytam zarazem, czy jest na tym zacnym FORUM jakiś ADMIN, który takiego du..ka może zawiesić po jego 2 postach , coby nie psuł krwi normalnym ludziom Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts