Berol 20.02.2018 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2018 Witam, chcę kupić działkę na której jest rozpoczęta budowa tzn, fundamenty, zostało wydane pozwolenie na budowę itp.W wypisie z rejestru gruntów jest wpis że są to grunty orne symbol RVI, a w zaświadczeniu z urzędu miasta jest wpis że działka jest przeznaczona pod tereny zabudowy mieszkalnej jednorodzinnej MN1.Moje pytanie czy nie będzie problemu z odbiorem budynku czy zameldowaniem, oraz czy są różnice w opłatach podatkowych itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 20.02.2018 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2018 Moje pytanie czy nie będzie problemu z odbiorem budynku czy zameldowaniem, oraz czy są różnice w opłatach podatkowych itp.nie będzie żadnego problemu z niczym, to bez znaczenia czy RIV z MN1 czy samo RIV, podatek jest taki sam, od gruntu rolnego. Dopiero jak wybudujesz dom, i zrobisz inwentaryzację powykonawcza geodezyjną, wtedy grunty zmienia się na B i będziesz płacić podatek jak od gruntów "budowlanych" . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁUKASZ ŁADZIŃSKI 10.03.2018 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2018 działka została JUŻ "odrolniona" przez wprowadzenie Planu Miejscowego z oznaczeniem terenu jako MN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts