Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jakie są automaty do bram?

andy69

Recommended Posts

Witam sznownych forumowiczów.

Jestem zainteresowany zakupem automatów do bram zewnętrznej i garażowej. Interesuje mnie orientacyjna cena kompletu tych urządzeń z montażem i bez. Proszę napisać, jakiej marki macie wyżej wymienione urządzenia i jak się sprawują? Brama garażowa jeśli ma to jakieś znaczenie jest firmy o ile dobrze pamiętam firmy Horban. Z góry dziękuję.

Witam!

Bramę masz na pewno firmy Horman, a nie Horban? Chyba, że to coś nowego!!!

Mam napędy firmy Sommer - dobre, sprawdzone napędy niemieckiej firmy w zależności od wielkości bramy:

- napęd do bramy garażowej z pilotem 4kanałowym to koszt 1050 +vat

(napęd z szyną jezdną o długości 2600mm)

Napęd do bramy wjazdowej skrzydłowej Twist 200 - 1480+vat

do 2 skrzydłowej - 1950+vat

lub do przesuwnych

do bramy do 300 kg "Starglieder" - 1990 +vat

Dlaczego je oferuję, bo w rankingu dostępnych na rynku, był najbardziej niezawodny, czyli w testach wytrzymałościowych, inne przegrywały...

Dziękuję za informacje - bramę mam rzeczywiście Horman- sprawdziłem. Co to znaczy, że pilot jest 4 kanałowy, mogę nim sterować bramę wjazdową, garażową, a do czego pozostałe 2 kanały? Do dodatkowych urządzeń? Czy można w tym pilocie zmieniać kod sterujący, zby mógł sterować tymi dodatkowymi (dowolnymi) urządzeniami? Liczę na dalsze wyjaśnienia. Pozdrawiam andy.

Dziękuję za informacje - bramę mam rzeczywiście Horman- sprawdziłem. Co to znaczy, że pilot jest 4 kanałowy, mogę nim sterować bramę wjazdową, garażową, a do czego pozostałe 2 kanały? Do dodatkowych urządzeń? Czy można w tym pilocie zmieniać kod sterujący, zby mógł sterować tymi dodatkowymi (dowolnymi) urządzeniami? Liczę na dalsze wyjaśnienia. Pozdrawiam andy.