Kominki Piotr Batura 05.03.2018 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2018 Może to potwierdzić atestem wystawionym przez uprawniony instytut ? " Do 50% oszczędniejsze" sugeruje że porównujesz najprymitywniejsze urządzenie .... jakiego nie powinno się nawet oglądać w sklepie.Może...Ale tu głownie logiczne myślenie potrzebne, żeby zrozumieć co to jest "do 50%" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jeep 06.03.2018 11:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2018 Porównujecie sprawność wkładu oraz sprawność piecokominka?Wiem, że papier wszystko przyjmie ale wg katalogu mój wkład ma >80%.Jest to realna wartość?Jaką sprawność mają dla porównania piecokominki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jeep 18.03.2018 19:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2018 Jeszcze jedno pytanie - żeby nie zakładać nowego tematu. Jaką średnicę rury doprowadzić do tego kominka? Wersja bez "+" (bez podwyższonej mocy) ma średnicę dolotu 125mm, moja z plusem 150mm. I tak muszę kuć chudziaka więc wszystko jedno jaką doprowadzę ale czy 150? Często spotkałem się z opinią że nie ma sensu takich dużych - 100/120 wystarczy... jakie macie u siebie średnice dolotu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MD. 18.03.2018 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2018 zdecydowanie fi 160 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jeep 19.03.2018 07:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2018 Dzięki, tak zrobię. Będzie w sumie chyba 4 kolanka 90' (2 przy kominku i 2 żeby spod chudziaka wyprowadzić czerpnie wyżej).Izolacja rury pod chudziakiem wskazana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cozmo 20.03.2018 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2018 Dzięki, tak zrobię. Będzie w sumie chyba 4 kolanka 90' (2 przy kominku i 2 żeby spod chudziaka wyprowadzić czerpnie wyżej). Izolacja rury pod chudziakiem wskazana? Jeśłi pod chudziakiem to nie ma potrzeby izolować. najlepiej aby między chudziakiem a rurą było trochę piachu, aby osiadający chudziak nie popękał twojego dolotu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts