Gość Arturo72 24.02.2018 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2018 Sam sobie wejdź i poszukaj tego kalulatora na tej stronie, ja nie znalazłem? http://www.cieplowlasciwe.pl http://cieplowlasciwie.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Garażowiec1719514970 24.02.2018 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2018 Oj widzę,że cyferki i matematyka ukuly Rzecz w tym że nie mnie ... Teraz rozumiem już te wszystkie brednie , no cóż taka masz pracę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 24.02.2018 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2018 (edytowane) Rzecz w tym że nie mnie ... Teraz rozumiem już te wszystkie brednie , no cóż taka masz pracę . :rotfl: Nie Ty jeden sfrajerowales się kupując gruntową żeby mieć 150-200zl rocznie oszczędności w stosunku do powietrznej Edytowane 24 Lutego 2018 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Garażowiec1719514970 24.02.2018 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2018 Jeszcze raz napiszę , ale już ostatni . Tak kupiłem PC gruntową , obecnie inwerter , kupiłem ją od siebie za 18K ( cała instalacja , bez podłogówki ) , czego nie ukrywam . TY też kupiłeś od firmy w której jesteś współwłaścicielem , czy jakimś tam prezesem ,ale starasz się to ukrywać . Moja pc kosztowała mnie mniej jak Twoja o 4K , mimo że mam większy dom od Twojego płacę za CO mniej od Ciebie ~500 pln , taki frajer ze mnie . Taka pompa która ja posiadam u siebie , ogrzała by Twój dom poniżej 500 pln z palcem w deee. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 24.02.2018 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2018 (edytowane) jeszcze raz napiszę , ale już ostatni . Tak kupiłem pc gruntową , obecnie inwerter , kupiłem ją od siebie za 18k ( cała instalacja , bez podłogówki ) , czego nie ukrywam . Ty też kupiłeś od firmy w której jesteś współwłaścicielem , czy jakimś tam prezesem ,ale starasz się to ukrywać . Moja pc kosztowała mnie mniej jak twoja o 4k , mimo że mam większy dom od twojego płacę za co mniej od ciebie ~500 pln , taki frajer ze mnie . Taka pompa która ja posiadam u siebie , ogrzała by twój dom poniżej 500 pln z palcem w deee. :d Rozumiem,że płacisz mniej ode mnie za c.o o 500zl czyli wychodzi 100zl za sezon .Nieźle Moje zużycie jakby co za c.o za cały sezon grzewczy to 2000kWh Matematyka,cyferki i myślenie nie jest Twoja mocną stroną Edytowane 24 Lutego 2018 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 24.02.2018 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2018 Panowie dajcie już spokój tym przepychankom słownym. Założyciel tematu nie jest tym zainteresowany. Skupmy się na pomocy innym.Nie ma co się licytować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 24.02.2018 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2018 Polecam Atlantica . szczególnie wersji ze zbiornikiem cwu . Wychodzi taniej niż ze zbiornikiem innej firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 24.02.2018 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2018 Można jeszcze pomyśleć o rodzimych producentach- Ecopower, PPC, Ekontech, HCT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 24.02.2018 23:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2018 Można jeszcze pomyśleć o rodzimych producentach- Ecopower, PPC, Ekontech, HCT. Przy okazji na podstawie zapotrzebowania domu na energię zastanowić się czy jest sens w to wchodzić...biorąc pod uwagę koszt inwestycji do ewentualnych zysków. Tak powinna wyglądać porada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Godfather1982 25.02.2018 00:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2018 Przy okazji na podstawie zapotrzebowania domu na energię zastanowić się czy jest sens w to wchodzić...biorąc pod uwagę koszt inwestycji do ewentualnych zysków. Tak powinna wyglądać porada. Dla mnie wszystkie porady są cenne. Każda rada będzie przemyślana i przekalkulowania. Po wyliczeniu zapotrzebowania będę mógł się skupić na konkretnej jednostce ale dzięki Wam już teraz częściowo wiem na co zwracać uwagę. Jeśli ktoś jeszcze ma sprzęt godny uwagi i polecenia to proszę pisć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 25.02.2018 00:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2018 Dla mnie wszystkie porady są cenne. Każda rada będzie przemyślana i przekalkulowania. Po wyliczeniu zapotrzebowania będę mógł się skupić na konkretnej jednostce ale dzięki Wam już teraz częściowo wiem na co zwracać uwagę. Jeśli ktoś jeszcze ma sprzęt godny uwagi i polecenia to proszę pisć. Tutaj "godne uwagi sprzęty" od zwykłych użytkowników dostaniesz każdej marki,które to się tam sprawują Od sprzedawców dostaniesz "godne uwagi sprzęty" czyli takie,z których mają największą marżę na Tobie. Nie chcesz sam świadomie podjąć decyzji ? Ktoś ma Ci coś narzucić ? Tak lubisz brnąć w niepewne ? Wylicz zapotrzebowanie swojego domu na energię i Ty decyduj sam o sobie i Ty stawiaj warunki,wszak dla siebie go budujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 25.02.2018 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2018 Nie chcesz sam świadomie podjąć decyzji ? Ktoś ma Ci coś narzucić ? Tak lubisz brnąć w niepewne ? z. Każda informacja coś wnosi . I od użytkownika i sprzedawcy . To inwestor podejmuje decyzje . Albo liczy sam ,albo zleca to komuś . Bywa nawet tak ,że sprzedawca ma wiedzę i wiarę ,że jego produkt jest najlepszy ( dla niego) . Ale dla inwestora ważne jest co innego . A wykonawca zarabia tyle ile może zarobić . Nie spotkałem jeszcze nikogo kto chciałby zarobić mniej niż może . Może Ty jesteś takim przypadkiem , ale jakoś nie chce mi się wierzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciej Loret 25.02.2018 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2018 Oj widzę,że cyferki i matematyka ukuly The Guru... Zaoszczędzone na ogrzewaniu pieniądze przeznacz na słownik... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Godfather1982 25.02.2018 08:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2018 Tutaj "godne uwagi sprzęty" od zwykłych użytkowników dostaniesz każdej marki,które to się tam sprawują Od sprzedawców dostaniesz "godne uwagi sprzęty" czyli takie,z których mają największą marżę na Tobie. Nie chcesz sam świadomie podjąć decyzji ? Ktoś ma Ci coś narzucić ? Tak lubisz brnąć w niepewne ? Wylicz zapotrzebowanie swojego domu na energię i Ty decyduj sam o sobie i Ty stawiaj warunki,wszak dla siebie go budujesz. A jak niby miał bym to zrobić jak bym nie wiedział co kupić i do czego to służy. Jak by ludzie byli wszechwiedzący to takie forum by nie istniało i pewnie co niektórzy nie mieli by co robić. Temat jest założony żeby się czegoś dowiedzieć i miejmy nadzieję pomóc w wyborze pompy ciepła dla mnie i innych użytkowników. Takie uwagi proszę zachować dla siebie i nie zaśmiecać tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oberwatorPC 25.02.2018 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2018 A jak niby miał bym to zrobić jak bym nie wiedział co kupić i do czego to służy. Jak by ludzie byli wszechwiedzący to takie forum by nie istniało i pewnie co niektórzy nie mieli by co robić. Temat jest założony żeby się czegoś dowiedzieć i miejmy nadzieję pomóc w wyborze pompy ciepła dla mnie i innych użytkowników. Takie uwagi proszę zachować dla siebie i nie zaśmiecać tematu. Tutaj dostajesz rady od sprzedawców i naganiaczy. Przejrzyj poprzednie wątki Arturo oferuje pompy w prywatnych wiadomościach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Godfather1982 25.02.2018 09:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2018 Tutaj dostajesz rady od sprzedawców i naganiaczy. Przejrzyj poprzednie wątki Arturo oferuje pompy w prywatnych wiadomościach. Zasadnicze pytanie do Arturo. Czy masz coś wspólnego ze sprzedażą lub montowaniem pomp? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oberwatorPC 25.02.2018 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2018 Przejdź na stronę 6 tego wątku i zobacz wpis Tomaszs131 o 00:30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Godfather1982 25.02.2018 10:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2018 Tutaj dostajesz rady od sprzedawców i naganiaczy. Przejrzyj poprzednie wątki Arturo oferuje pompy w prywatnych wiadomościach. I co niby mam z tymi ofertami zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Godfather1982 25.02.2018 10:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2018 Przejdź na stronę 6 tego wątku i zobacz wpis Tomaszs131 o 00:30 To było pytanie nie do Ciebie i każdy kto interesuje się tematem i umie czytać potrafił sobie na nie odpowiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 25.02.2018 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2018 Zasadnicze pytanie do Arturo. Czy masz coś wspólnego ze sprzedażą lub montowaniem pomp? Nie mam nic wspólnego ze sprzedażą pomp. Był epizod na przełomie 2012/2013r i to tyle Jeśli ktoś mi to na dzisiaj zarzuca to po prostu kłamie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts