Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

prosba o przetlumaczenie

T-rex

Recommended Posts

• Odpowiedzi 60
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

druga liczba;

Sechshundertachtundvierzigtausendneunhundertneunundneunzig

proszę poprawić jeżeli jest źle.

(Sechs-hundert-acht-und-vierzig-tausend-neun-hundert-neun-und-neunzig)

Uważam, że jeżeli ktoś poprosi o przetłumaczenie małej ilości raz na trzy tygodnie to nie będzie to z krzywdą dla dziecka bo może ono nawet nie ma mozliwości akurat kogoś innego zapytać.

Gość M@riusz_Radom
czy WY nie przesadzacie ? Wyrządzacie dzieciakowi krzywdę podając mu to wszysto na tacy. Klasówkę też za niego napiszecie? Egzamin też za niego zdanie? NIE .Niech się weźmie do roboty i do NAUKI to w przyszłości uniknie rozczarowań..

czy WY nie przesadzacie ? Wyrządzacie dzieciakowi krzywdę podając mu to wszysto na tacy. Klasówkę też za niego napiszecie? Egzamin też za niego zdanie? NIE .Niech się weźmie do roboty i do NAUKI to w przyszłości uniknie rozczarowań..

dzieciak liczebniki pewnie lepiej opanuje - dzięki temu forum

Chętnie przeczytam wypowiedzi innych; czy ja dzieciakowi szkodzę?

trzecia liczba;

982436

Neunhundertzweiundachtzigtausendvierhundertsechsunddreizig

(Neun-hundert-zwei-und-achtzig-tausend-vier-hundert-sechs-und-dreizig)

Gość M@riusz_Radom

Dzieciak powinien to opanować w SZKOLE albo w DOMU lub ostatecznie na KOREPETYCJACH które na pewno dadzą mu więcej wiedzy niż Twoje/Wasze odmiany liczb.

No chyba, że później dzieciak trafi tu :

http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=35253

Ale w takim razie szkoda go trzymać w publicznej szkole, podstawówki i gimnazja prywatne też są..

A pomijając nawet moralizowanie, powiem, że trochę mnie denerwują ludzie z "podwójną tożsamością". Ktoś, kto się zarejestrował jako nick T-rex, zrobił to dopiero co (24. września) i pisze jak dotąd tylko i wyłącznie w tym wątku, prosząc ni z gruszki ni z pietruszki o pomoc w temacie zupełnie nie związanym z Forum. Skąd miał pomysł, żeby akurat tutaj szukać pomocy? A w dodatku pisze jak stary znajomy do starych znajomych. To po co kamuflaż? Chyba, że się wstydzi tego, co robi...

Andrzej (Trach)

A pomijając nawet moralizowanie, powiem, że trochę mnie denerwują ludzie z "podwójną tożsamością". Ktoś, kto się zarejestrował jako nick T-rex, zrobił to dopiero co (24. września) i pisze jak dotąd tylko i wyłącznie w tym wątku, prosząc ni z gruszki ni z pietruszki o pomoc w temacie zupełnie nie związanym z Forum. Skąd miał pomysł, żeby akurat tutaj szukać pomocy? A w dodatku pisze jak stary znajomy do starych znajomych. To po co kamuflaż? Chyba, że się wstydzi tego, co robi...

Andrzej (Trach)

Dzieciak powinien to opanować w SZKOLE albo w DOMU lub ostatecznie na KOREPETYCJACH które na pewno dadzą mu więcej wiedzy niż Twoje/Wasze odmiany liczb.

No chyba, że później dzieciak trafi tu :

http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=35253

Ale w takim razie szkoda go trzymać w publicznej szkole, podstawówki i gimnazja prywatne też są..

żenujące, niedojrzałe wypowiedzi i zupełnie nie na temat

bardzo dobry przykład "wylęgarni magistrów"

Dear thalex, nie denerwuj się, w końcu Ty też przecież grasz z gościem w kotka i myszkę. Jakbyś chciał na serio mu pomóc, tobyś przecież od razu podał mu całą odpowiedź, a nie tylko pierwszą liczbę, a potem po jednej, skoro widzisz że się nikt inny do pomocy nie kwapi.

A poza tym co do "wylęgarni magistrów" to jeśli o mnie chodzi, pudło! :D

Twój szczerze oddany -

Andrzej (Trach)

hihi, ale jaja,

zebym wiedzial ze tak mozna to bym sobie praca magisterska na Formu zamowil hihihi

:)

Wczoraj czytałem dwa artykuły o:

1. Wypowiada się "Shrek" o tym jak od ponad 20 lat pisze prace magisterskie, licencjackie i doktory.

2. Wypowiada się nauczyciel jak zamówił prace doktorską.

Ale się ubawiłem czytając je.

A pomijając nawet moralizowanie, powiem, że trochę mnie denerwują ludzie z "podwójną tożsamością". Ktoś, kto się zarejestrował jako nick T-rex, zrobił to dopiero co (24. września) i pisze jak dotąd tylko i wyłącznie w tym wątku, prosząc ni z gruszki ni z pietruszki o pomoc w temacie zupełnie nie związanym z Forum. Skąd miał pomysł, żeby akurat tutaj szukać pomocy? ...

To jakiś uczniak zarejestrował się by przez internet odrabiać prace domowe :wink: .

I myślał, że mu się to uda na dłuższą metę :lol: .

A ja obstawiałbym kogoś z bardziej doświadczonych. Przy pierwszym w życiu poście na Forum nie wpadłbym jeszcze na to, jaką funkcją oznaczyć część tekstu jako cytat - i to tekstu wklejonego spoza postów forumowych. Słoneczko-buziaczka to jeszcze mógł przypadkiem kliknąć, ale to? A i błędy (braki polskich znaków itd) tylko w części tekstu i literówki w samym liście wyglądają raczej jakby ktoś się starał seplenić niż jakby seplenił z natury :wink: .

Ale zresztą, co za różnica. Jak thalex chce, niech mu pomaga, ja i tak nie pomogę, Ich sprechen Deutsche nicht.

Andrzej (Trach)

• 3 months później...

następna prośba :D tylko sie nie denerwujcie. Taki sobie opis pokoju

Mój pokój jest duży. Po lewej stronie znajduje się łóżko. Obok znajduje sie komoda na ktorej stoi telewizor. Obok jest szafa. Obok okna stoi biurko, na ktorym znajduja sie ksiazki. Na parapecie znajduja sie kwiatki. Na dywanie lezy dywan, a na ścianie wiszą 2 obrazy.

Thalex - pomoglo :)

Pozdrawiam T-rex

Mein Zimmer ist gross. Auf der linken Seite befindet sich mein Bett. Nebenan steht eine Kommode mit dem Fernseher. Gleich daneben steht ein Schrank. Neben dem Fenster steht ein Schreibtisch auf dem einige Bücher liegen. Auf der Fensterbank stehen die Blumen. Auf dem Fussboden liegt ein Teppich und an der Wand hängen zwei Bilder.

Moze ktos potrafi lepiej, staralam sie unikac powtorek.

http://www.gify.biz/gify%20%20postacie/gify%20dzieci/dziecko__37_.gif