Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jabłonkowy Domek w Borówkowym sadzie

Recommended Posts

• Odpowiedzi 68
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Sporo 60kg :) jaką miałeś otwornice mam porotherm i beton komórkowy. Ile zajęła Ci elektryka ?

Kamil_ przekaźniki chce użyć do sterowania roletami, oraz oświetlenie i w planach podlewanie ale czas pokaże czy bedzie mi się chciało :) Główny sterownik to będzie Rasberry Pi do niego będą podłączone moduły wi-fi NodeMcu V3 które będą już same z siebie sterowały poszczególnymi elementami tak to narazie rozplanowałem. Przekaźnik albo upcham w szafce rozdzielczej lub kupie osobną ale rozważał opcję aby kupić pogłębiane puszki i tam to zamontować :)

Edytowane przez Norbi89

Kamilu zostały dodane do spisu.

Zestaw już prawie skompletowany, dziś wieczorem będzie ostateczna wersja zamówienia do elektryki, na pewno trzeba będzie domawiać ale najważniejsze rzeczy będą :)

Dwa pytania

Jaki peszel stosowaliście głównie o średnice mi chodzi ?

Chce kupić lampy halogenowe (ledowe) co polecacie ?

Się domówi najwyżej :D

Jest oferta zaakceptowana jutro rano przywiozą :) Uważam że dobra cena tym bardziej że płacę tylko netto :cool:

4zpqPPs.png

Dziś przyszła poziomica 40cm firmy kapro uważam że za te pieniądze super i ma dokładność 0,5mm/1m gdzie droższe egzemplarze miały 1mm/m wpadł też gratis w postaci papieru ściernego na gładzie sie przyda :D

YAHKEGP.jpg

yP05IDA.jpg

Na dniach chyba zamówie sobie poziomice laserową grzeję się na nią już prawie rok odkładam ;)

b08f4b7a4d3c8a718349b5f358ba

Popieram przedmówców, jak laser w tych pieniądzach to tylko 360. Sam używam zwykłego i 360. Wygoda jest nieporównywalna. Ciągłe przestawianie i ustawianie od nowa jest strasznie denerwujące w czasie roboty. Szczególnie w małych pomieszczeniach.

Niestety ceny niebieskich boscha 360 zabijają ale zielony PLL360 juz jest przystępny. Zobacz jeszcze Dextera z Leroy Merlin. Cenowo wychodzi lepiej niż zielony bosch i jak go oglądałem w sklepie wydał się naprawdę porządny. Ja go niestety zauważyłem już po zakupie innego....

Znalazłem link:

https://www.leroymerlin.pl/narzedzia-budowlane/narzedzia-reczne/poziomnice/poziomnica-laserowa-krzyzowa-ze-statywem-nl360-2-dexter,p413311,l720.html

Edytowane przez Soczek1212

Ten Dexter jest za 20zł mniej niż zapłaciłem za Boscha na allegro. I dostałem jeszcze czerwone okulary. Do rozważenia.

Masz racje ale ma też 360 w pionie (czasem sie przydaje) i w mojej subiektywnej opinii w sklepie miał lepszy zasięg (mówię o zasięgu użytecznym, a nie na papierze) ale to może być kwestia oświetlenia. Tak jak napisałeś do rozważenia...:yes:

Co dalej:

• wybrałem poziomice biorę jednak PLL 360 :) zajączek przyniesie
  • Jutro jadę w końcu od 2 tyg na budowe (no comment) sprzątać w środku aby za elektrykę się zabrać
  • przyszły ledy na testy WS2812B pierwsze testy zajebiście ! być może wylądują w domu w kilku miejscach.
  • projekt obwodów gotowy i rozdzielnicy chyba też
  • wziałem się za projektowanie instalacji inteligentnych napisze później co nie co
  • przedłużyłem termin oddania pracy inżynierskiej :D

Kamil_ dzięki za te puchy są zajebiste dużo tam można schować !

Chce kupić projekt ogrzewania podłogowego co gdzie i dlaczego polecacie ?:)

Laser bierz BOSCH LASER KRZYŻOWY GLL 2-80 będziesz mógł dokupić do niego odbiornik i wykorzystać jako "niwelator" w słońcu.

Ogólnie do siebie planuję zakupić to: http://allegro.pl/nivel-system-cl1d-laser-krzyzowy-360-odbiornik-i6087708441.html

Pisz więcej o tym inteligentnym domu ciekaw jestem co tam modzisz :)

Edytowane przez Kamil_