ggdh 19.03.2018 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2018 Projekt podłogówki, zaraz po OZC, robił mi forumowy Asolt. Moim zdaniem warto, ale zdania są bardzo podzielone... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
walec7_7 20.03.2018 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2018 Zakupy pełną parą Wiosna idzie to ostro do pracy. Też zastanawiam się nad projektem podłogówki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Norbi89 20.03.2018 19:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2018 Kamil_ no fajna zabawka ale obrałem pewien budżet i nie chce przekraczać na poziomice Co do kabla zamówiłem coś podobnego co o kastera wstawiłeś juz mam u siebie http://www.dipol.com.pl/przewod_koncentryczny_triset-113_1_13-4_8-6_8_klasa_a_75_om_1m__E1015_1.htm ale 100m i coś mi mówi sumienie że za mało (dobrze wiedzieć przy domawianiu się odezwe w razie czego ) ggdh co do Asolta właśnie ostanio czytałem tu na forum przepychanki i to coś w stylu co lepsze diesel czy benzyna ale temat jeszcze pare dni na przemyślenie do końca marca musze już zamówić projekt Jutro jade do stolicy na targi Automaticon może coś fajnego do zastosowania w domu znajdę Byłem dziś na budowie na same porządki 6 wielkich worów z odpadami z tworzywa sztucznego panowie od dachu i okien zrobili z kuchni i spiżarki śmietnik.... trzeba jakoś uprzątnąć troche ogarnąłem poddasze tam już można praktycznie kłaść kable, zostały mi po budowlańcach 4 podpory metalowe pod strop dzwonili mi w połowie stycznia że już jadą po to i tak leży do dziś Sprzątając znalazłem 8 bułek o dziwo miękkie i nie zepsute i paczkę żółtego sera który zamieniał się w Cemembert'a jeszcze pewnie z 10 takich worków i dół też będzie gotów na elektryke i podkucia wod-kan. Rozmawiałem z moim dobrym kumplem wyraził gotowość w razie niewyrobienia się z elektryką przed tynkami całe szczęście plan B jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Norbi89 22.03.2018 19:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2018 Opłacało się jechać na targi wygrałem coś co chciałem kupić fart niesamowity :cool: Piwko za free też na targach było Pytanko co sądzicie o czymś takim zamiast standardowej drabiny ? http://allegro.pl/aluminiowa-drabina-przegubowa-4x3-z-podestem-i6801695716.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dez 22.03.2018 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2018 Zastanawiałem się nad taka drabina, ale ostatecznie zdecydowałem się na podest. Powierzchnia robocza sprawia wrażenie fikcji, nawet stopy się dobrze postawić na tym nie da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Soczek1212 23.03.2018 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2018 Opłacało się jechać na targi wygrałem coś co chciałem kupić fart niesamowity :cool: Pytanko co sądzicie o czymś takim zamiast standardowej drabiny ? http://allegro.pl/aluminiowa-drabina-przegubowa-4x3-z-podestem-i6801695716.html Używałem czegoś takiego i jest to całkiem niezłe rozwiązanie. Szczególnie jak nie chce ci się rusztowania rozstawiać albo go nie masz. Problemem jest brak regulacji wysokości i sama szerokość podestu (powinny być dołączone blachy) ale generalnie lepiej się z tego robi niż z typowej drabiny (mniej przestawiania). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chilli banana 23.03.2018 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2018 Opłacało się jechać na targi wygrałem coś co chciałem kupić fart niesamowity :cool: super taki gratis przyda się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daniellos_ 23.03.2018 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2018 Ja mam taki drabino-podest. Nieźle się spisał. Mam partrowke to z zewnątrz oblecialem na tym podeście większość elewacji. Tylko do górnych partii szczytów rozstawałem rusztowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ggdh 23.03.2018 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2018 Też mam taką drabinę, ale akurat podestów jakoś nie korzystałem. Wytrzymuje moje 3 cyfry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Norbi89 23.03.2018 20:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2018 Dzięki wszystkim najcenniejsza opinia ggdh z 3 cyframi w miedzyczasie dowiedziałem się ze znajomy posiada w weekend jade obejrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Norbi89 29.03.2018 18:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2018 Fajna sprawa, przekonała mnie ten drabko-podest Udało się w końcu zrobić drzwi porządne Pytanko co jeszcze warto przed tynkami wykonać, prócz elektryki i odpływów i podejść z CWU ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebcioc55 30.03.2018 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2018 Pytanko co jeszcze warto przed tynkami wykonać, prócz elektryki i odpływów i podejść z CWU ? pionowe rury odkurzacza centralnego wraz z mocowaniami gniazd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Norbi89 05.04.2018 05:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2018 pionowe rury odkurzacza centralnego wraz z mocowaniami gniazd. Absolutny brak czasu nawet żeby poczytać wasze dzienniki samorobów Odkurzacza centralnego nie robimy więc coś odejdzie Musze przesunąć tynki na początek maja niestety bo sie nie wyrobie, wylewki na początek czerwca umówiłem mam nadzieje że jak już się rozrusza to pójdzie ładnie wszystko. W sobote spotykam sie z panem z wodociągów, po godzinach załatwi mi temat wody w domu Kolejne 5 woróków z plastikiem wywiozłem z budowy i pełno kartonowych i papierowych śmieci uprzątnałem w specjalnym piecu do palenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Norbi89 05.04.2018 19:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2018 Jutro egzamin przez który wiele czasu straciłem mam nadzieje że temat jutro zamknę Na sobotę jazda z elektryką, dziś przedzwonił ojciec mówił że ma wolną sobote i chętnie wspomoże ale dogadałem się z nim że zajmie się hydrauliką trochę robotę się popchnie Tu się rodzą pytanka 1. jakieś konkretne typy rur dawaliście chodzi mi o grubość ścianki wyciszenie itp ? 2. Jeśli do piony jest podpięta ubikacja to nic więcej nie można ? 3. Jakieś wskazówki ? a dziś laserek dotarł: a od kolegów z pracy na urodziny taki prezencik: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chilli banana 05.04.2018 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2018 nie ma co pomysłowi koledzy z pracy podrasowana kielnia najlepszego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcko 06.04.2018 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2018 Jutro egzamin przez który wiele czasu straciłem mam nadzieje że temat jutro zamknę Na sobotę jazda z elektryką, dziś przedzwonił ojciec mówił że ma wolną sobote i chętnie wspomoże ale dogadałem się z nim że zajmie się hydrauliką trochę robotę się popchnie Tu się rodzą pytanka 1. jakieś konkretne typy rur dawaliście chodzi mi o grubość ścianki wyciszenie itp ? 2. Jeśli do piony jest podpięta ubikacja to nic więcej nie można ? 3. Jakieś wskazówki ? a dziś laserek dotarł: a od kolegów z pracy na urodziny taki prezencik: kielnia wypas tylko trzeba dobrze przetestować czy aby wyważona należycie co do testowania daj znać jak ten laserek ci się spisze - bo muszę coś kupić i się zastanawiam na nim (myślałem coś niskobudżetowego za 200 zwykłego stanleya no ale czy jest sens) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebcioc55 06.04.2018 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2018 Mam tego boscha i do wnętrz jest wypas, tylko muszą być trochę zacienione. Statyw z korbką to mega sprawa, oczywiście trzeba mieć duży i mały bo czasami trzeba coś niżej zrobić. Bardzo dobra jest też tyczka, to już do robienia sufitów mega opcja. Ja mam tyczke i mały statyw, wszystko jest się w stanie tym ogarnąc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ggdh 06.04.2018 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2018 Ooooo, dobrze, że chwalisz, bo też kupiłem i naszły mnie wątpliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Norbi89 09.04.2018 20:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2018 Co do laserka działa super, ale jak słońce wpadało do domu kiepsko widać ale okulary wtedy pomogły Podziałałem troche w sobote z ojcem. Udało się: Zrobić przepust na przewody między górą a dołem Przepusty do pionów kanalizacyjnych Podkucia pod odpływy urządzeń sanitarnych Wykucie części otworów wentylacyjnych Jeszcze jeden taki dzień i instalacja kanalizacyjna była by gotowa Zdjęcia robiłem jak mi się o nich przypomniało a tak cały czas młot w łapach postaram się jutro wrzucić. Jutro trochę elektryki ruszę, mieliście już meble urządzenie pokoi łazienek przed elektryką z swoimi lubami opcykane ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ufbufkruf 09.04.2018 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2018 Ja zrobiłem swoje żonie rzuty budynku w programie do meblowania i nanosiła. Zawsze jest ryzyko że coś się zmieni ale miałem punkt wyjścia dzięki temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts