MonkaD 24.02.2018 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2018 Witam. W kuchni mam odstęp pomiędzy górną linią kafelek a okapem o szerokości 60 cm i wysokości 10 cm. Chciałabym na tej małej powierzchni położyć szklaną mozaikę. Jednak podobają mi się jedynie szklane kafeleczki, a bardzo nie chcę fugi. Czy mogę rozciąć siatkę przy mozaice i położyć ciasno obok siebie same kafeleczki z mozaiki ? Czy ma to sens ? Pozdrawiam, Monika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nuxe 24.02.2018 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2018 (edytowane) Mozaikę trudniej się kładzie niż płytki. Możesz powycinać mozaikę z siatki, tylko położenie kawałeczków będzie mega trudne. Będziesz musiała dopasować ją do powierzchni płytki więc możliwe, że potrzebny będzie grubszy podkład z kleju. Wówczas takie kawałeczki będą Ci się topiły w tym kleju i raczej nie uda się położyć równo mozaiki. Mamy u siebie różne mozaiki i tam gdzie fuga była większa daliśmy fugę brokatową - epoksydową. Tam gdzie różnica grubości płytki i mozaiki była duża, kafelkarz wymyślił też, że najpierw przyklei mozaikę do cienkiej płyty k-g (takiej 7mm), a później płytę z mozaiką przyklejał do ściany. Inna sprawa to wygląd takiej doklejki - czy to nie będzie dziwnie wyglądało? Edytowane 24 Lutego 2018 przez nuxe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts