nindustrialny 24.02.2018 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2018 Witam serdecznie. Najlepiej będzie jak wspomnę głównie o zastosowaniu. Jako, że WYDAJE MI SIĘ, że nie potrzebuję funkcji udaru to:1)wkręcanie wkrętów w drewno. 2) w płyty regipsowey/profileZastanawiam się czy w ogóle warto inwestować kwotę rzędu np 300 PLN. Czy mogę zadowolić się czymś do 150/200, a może i mniej. Pozdrawiam.PS. Słyszałem że należy zwracać uwagę na kolor i wybierać wkrętarki zielone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raxon 24.02.2018 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2018 O ile sama wkrętarka to każda powinna wytrzymać taką dorywczą pracę, o tyle akumulatory zastosowane w firmowych, a chińskich to dwa różne światy. Firmówka za 10 lat będzie działać a w taniej za kilka lat bateria umrze. Skoro budżet ograniczony to może taka 10,8V wystarczy? Co do koloru to bez znaczenia bo żółte będą lepsze, a i niebieskie też dobre:) Jeśli potrzebujesz jej okazjonalnie to myślę że wystarczy wersja z 1 akumulatorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doli. 24.02.2018 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2018 Jak chcesz mieć na lata to wybierz Makitę, Hitachi, Boscha - będzie drożej niż 300zł. A jak chcesz mieć na chwilę, to bierz jakąkolwiek z zadanego przedziału cenowego pod warunkiem, że ma zapasowy akumulator, aku Li-Ion 18V min 1.3Ah (lepiej 1.5Ah), prędkość obrotowa min 1300 rpm, zakres momentu obrotowego od 16 w górę, zmienną prędkość obrotową poprzez mniejszy lub większy nacisk na spust. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raxon 24.02.2018 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2018 Jak chcesz mieć na lata to wybierz Makitę, Hitachi, Boscha - będzie drożej niż 300zł. A jak chcesz mieć na chwilę, to bierz jakąkolwiek z zadanego przedziału cenowego pod warunkiem, że ma zapasowy akumulator, aku Li-Ion 18V min 1.3Ah (lepiej 1.5Ah), prędkość obrotowa min 1300 rpm, zakres momentu obrotowego od 16 w górę, zmienną prędkość obrotową poprzez mniejszy lub większy nacisk na spust. Ilość ustawień momentu obrotowego nie ma generalnie znaczenia bo i tak się używa małego, średniego, któregoś z końcowych ustawień i tryb wiercenia. Różnica miedzy 7 a 8 ustawieniem jest generalnie żadna. Profesjonalne wkrętarki mają 12 ustawień momentu i nikomu to nie przeszkadza. Dobra 12V będzie miała prawie taką moc jak byle jaka 18V. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zwyzka 01.03.2018 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2018 wkretarko-wiertarka BOSCH GSR 10,8-2-LI 2X2.0AH 0601868122 cena co prawda wyzsza niz 300zl ale mam taka polecam sprawdza sie w 100% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Narzędzia Bosch 16.03.2018 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2018 nindustrialny, do opisanych przez Ciebie prac polecamy dwubiegową wiertarko-wkrętarkę Bosch GSR 120-LI o prędkości obrotowej do 1300 obrotów/min i maks. momencie obrotowym twardym/miękkim odpowiednio 30 / 13 Nm. Można powiedzieć, że dzięki temu, że to wiertarko-wkrętarka, zyskujesz dodatkowe narzędzie.GSR 120-LI jest dostępna w komplecie z walizką, dwoma akumulatorami Li-Ion oraz ładowarką. Dodatkowo dioda LED, w którą jest wyposażona, zapewnia dostęp światła nawet w trudno dostępnych miejscach. Po rejestracji narzędzie objęte jest 3-letnią gwarancją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lesser 24.03.2018 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2018 https://www.jula.pl/catalog/narzedzia-i-maszyny/elektronarzedzia-i-maszyny/wkretarki/wkretarki-akumulatorowe/wiertarko-wkretarka-000700/mam taką od 1,5 roku ma dobry akumulator, na działkę w domu i w budowie daje radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 25.03.2018 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2018 ta jest mega spoko, generalnie niedrogie urzadzenia, a dają radę:http://med-bud.pl/elektronarzedzia-i-akcesoria-dedra-wkretarka-wiertarka-18v-2aku,c47,p157,pl.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alggator 13.04.2019 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2019 Ma ktoś z was może coś z ryobi? Zastanawia mnie model r18dd3-0, potrzebuję czegoś do domowych napraw, nic skomplikowanego, takie zwykłe używanie czasami coś w ścianie powiercić czy skręcić meble. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajanek97 25.04.2019 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2019 Hej! Ja mam identyczny model wkrętarki, bo właśnie szukałem czegoś niedrogiego do prac w domu i sprawdza się naprawdę solidnie, więc myślę, że za taką cenę, to warto ją kupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aSandra 06.05.2019 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2019 Witam serdecznie, a co myślicie o takiej wiertarko-wkrętarce MacAllister 300 W Maksymalny moment obrotowy 35 Nm Moc nominalna 300 W Prędkość obrotowa 0 - 400 / 0 - 1400 obr./min Napięcie 230V potrzebuje jej m.in. do skręcania mebli, przykręcenia wkrętów do drewna (do zrobienia kompostownika), czy tez do wwiercenia kilku kołków w ścianę z pustaka dziurawki czy betonowego. Jak sądzicie czy da radę? Nie potrzebuje akumulatorowej Pozdrawiam i czekam na Wasze opinie:lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 06.05.2019 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2019 Zajrzyj do Lidla oni taqm czasem maja naprawdę dobre wkrętarki , sam sobie dwa lata temu kupiłem na szybko i do dziś ona działa jak by dalej nowa była , robiłem nią cały strych w rigipsach więc ze 5 tys śrubek pewnie poszło i jedno ładowanie wystarczy na praktycznie cały dzień kręcenia a samo ładowanie to kwestia 1/2 godziny , kosztowało to niecałe 200 zł ale moim zdaniem nic lepszego nie ma w tej cenie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aSandra 06.05.2019 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2019 Kryzys dziękujeszczerze, nie wiedziałam, ze lidl ma takie narzędzia w swojej ofercie:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts