Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ściana z płytek ceglanych - prośba o pomoc.

pmk0308

Recommended Posts

Witam,

Planuje wyłożyć jedną ze ścian płytkami ceglanymi lecz nasuwa mi się kilka pytań, mianowicie:

1. Mieszkanie jest w stanie deweloperskim z tego co wyczytałem należałoby wiec zacząć od położenia tych płytek przed podłoga i drzwiami. I tutaj pytanie w takim razie czy cegła położyć na całej ścianie i na te płytki przyjdzie wtedy ościeżnica wraz z listwą przypodłogową?

2. Czy położyć najpierw panele z listwami i ościeżnice do ściany a dopiero potem kłaść owe płytki nad listwą i w okół ościeżnicy?

Z góry dziękuję za odpowiedz.

• 4 weeks później...
Witam,

Planuje wyłożyć jedną ze ścian płytkami ceglanymi lecz nasuwa mi się kilka pytań, mianowicie:

1. Mieszkanie jest w stanie deweloperskim z tego co wyczytałem należałoby wiec zacząć od położenia tych płytek przed podłoga i drzwiami. I tutaj pytanie w takim razie czy cegła położyć na całej ścianie i na te płytki przyjdzie wtedy ościeżnica wraz z listwą przypodłogową?

2. Czy położyć najpierw panele z listwami i ościeżnice do ściany a dopiero potem kłaść owe płytki nad listwą i w okół ościeżnicy?

Z góry dziękuję za odpowiedz.

Płytki cegłopodobne (zarówno w z gipsu jak i z betonu): http://www.stegu.pl/produkty/plytki-ceglopodobne/ najlepiej montować na samym końcu :)

Przykład: estetyczny efekt uzyskamy jeśli dopasujemy płytki do ościeżnic a nie odwrotnie :)

Powodzenia w wykańczaniu mieszkania! Jeśli miałbyś jeszcze jakieś pytanie to pisz śmiało - z chęcią pomożemy :)