jajmar 01.03.2018 00:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2018 Może murator powinien wprowadzić bana z głupoty techniczne. Redakcjo ratuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcko 01.03.2018 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2018 Swego czasu rozważałem monolit i gęstożebrowy terivy. Cenowo to na korzyść terivy wychodziło mi ok 10% więc prawie nic - z tym że liczyłem bez roboty bo samemu. Z zalet przy ekipie to właśnie może być koszt roboty, choć nie wiem z czego aż taki duży mógłby wynikać. Z wad to może być dokładność bloczków (u mnie lokalny producent pustaków ma tak dobrą opinię że po 1 cm różnią się wymiary), klawiszowanie, mnóstwo miejsc gdzie ekipa może coś spierniczyć. Monolit jest po prostu ciężej popsuć choć dla "dobrych" fachowców to wszędzie można coś znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morfosek 02.03.2018 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2018 W filigranie bardzo wygodnie robi się instalację elektryczną i nie trzeba go tynkować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacentyy 02.03.2018 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2018 ^^^O czym Ty bredzisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 02.03.2018 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2018 W filigranie bardzo wygodnie robi się instalację elektryczną i nie trzeba go tynkować. Żadnego nie trzeba tynkować, co kto lubi. Widziałeś ten strop na żywo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 02.03.2018 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2018 No stropu można nie tynkować, a ściany w łazience można tylko otynkować ... bez płytek są takie ładne jak za komuny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej733 03.03.2018 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2018 nietynkowanie to propaganda producenta aby obniżyć teoretycznie koszt stropu z filigranu. Chodzi o to że można bezpośrednio na płytę od dołu kłaść gładź zamiast tynk i gładź. To jest spore uproszczenie bo zakłada idealne położenie płyt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej733 03.03.2018 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2018 faktyczne oszczędności są na szalunkach ponieważ filigrany są swoistymi szalunkami traconymi i potrzebne są tylko pasy zamiast całego poszycia. Nie liczyłem oszczędności globalnych bo u nas ten system jest mało popularny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 03.03.2018 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2018 faktyczne oszczędności są na szalunkach ponieważ filigrany są swoistymi szalunkami traconymi i potrzebne są tylko pasy zamiast całego poszycia. Nie liczyłem oszczędności globalnych bo u nas ten system jest mało popularny W przypadku domku to raczej iluzja a nie oszczędności przecież ten "szalunek tracony" tani nie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej733 03.03.2018 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2018 Może jakby jakiś deweloper robił 60 identycznych domów to by się opłacało, a tak to jak piszesz .Domy są za małe aby to wykożystać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts