KarolSzym 26.02.2018 00:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2018 (edytowane) Witam Mam problem z wyborem systemu kominowego.Planuje mieć piec na pelet ale chce też się zabezpieczyć na przyszłość i mieć alternatywę czyli gaz.Do tego będę miał kominekCzy muszę zbudować oddzielne kominy czy może jest taki uniwersalny system który może być na pelet, kominek i na gaz ? Edytowane 26 Lutego 2018 przez KarolSzym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iso2 26.02.2018 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2018 Nie wiem czy dobrze zrozumiałem ale planujesz chyba budowę domu.Z tego co ja wiem to do kominka musi być osobny przewód kominowy i do kotła na pellet również osobny.Do gazu nie musisz mieć dodatkowego przewodu kominowego.Jak będziesz chciał zmienić w przyszłości z pelletu nagaz to w istniejący przewód kominowy instalator włoży wkład stalowy i to załatwi sprawę Projektant zaprojektuje Ci przewody kominowe wg potrzeb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts