Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Stara śpiewka! Jaki kocioł?

armace666

Recommended Posts

Nie, 12k za kocioł przy którym nic nie robisz przez rok to nie jest drog

to nie zrozumiałem wcześniej, w tym przypadku jak najbardziej nie jest to wygórowana cena za taki kocioł

Edit: ja mam u siebie też grube rurki i 12 kaloryferow i nie mam problemu ze złapaniem temperatury na instalacji a u Ciebie wygląda to po prostu na jakiś problem.

nie wiem czy to prawie problem, dom jest duży, grzejników 21 w użyciu bo w garażu 22-gi i w suszarni 23-ci wyłączyłem, piec zagrzewa to wszystko, jednak te 2 godz. potrzebuje, jak już zagrzeje to pracuje stabilnie i jeśli nie ma dużych mrozów, jak w tej chwili, to spala rozsądne ilości węgla.

• Odpowiedzi 85
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

To co mielał gume potem ją wrzucał do pieca właczął dmuchawe na silnik trujfazowy i patrzył się czy zmielona guma leci do sąsiadów czy nie.

Mocną dmuchawe miał albo na drobno mielał.:lol2:

no tak mu się ta guma nie dokładnie paliła, że wyrzucało przez komin nie dopalone cząsteczki wielkości ziarenka piasku, może ciut większe. Spróbuj u siebie, będziesz widział na własne oczy :cool:

p.s. pisze się "mielił" a nie "mielał", no chyba że tam gdzie mieszkasz to taką gwarę macie :lol: (błędy ortograficzne pomijam) :D

Gość mtdeusz
Spróbuj u siebie, będziesz widział na własne oczy :cool:

:D

Coś u mnie to nie działa.:(?

Tak zwany czarny śnieg,jak tacy co poniektórzy 2km odemnie załadują cały kocioł górnego spalania węglem koksującym i właczą elektroniczny przyspieszać spalania:lol2: to w tamtym rejonie asfalt nie ulega żużyciu ponieważ cały czas jest odbódowywany przez czarny śnieg.

A teraz co spala?

A teraz co spala?

teraz pali czym popadnie, nawet pelet drewniany do zasypowego wrzucał, bo widzę czasami co przywozi, czasem napali śmieciami, bo zdarza się że wali dookoła niemożliwie, muszę mu zafundować chyba wymaz z komina i jakąś konkretniejszą karę finansową za to, nie będzie nas menda społeczna truć przecież

Przecierz pelet drzewny to ekologiczne paliwo.

A od kiedy,ze śmieci wali dookoła niemożliwie?

Powiedz mu by kupił sobie taki oto kocioł,będzie skuteczniejszy od kary finansowej.

http://www.palnikwery.pl/piece.html

Przekrój Klaster 5 podobny do przekroju kotła Eko - Wery...

Mam podobny przekrój.. dwupółkowy, w tylnej ścianie kotła cegła szamotowa, na dole przy ruszcie okienko przez które spaliny są dopalone, podobnie jak w MPM-ie

W tych mrozach wymontowałem palnik peletowy, teraz palę orzechem II... Warto mieć kocioł dwupaliwowy.. :)

Edytowane przez Alessandro

Przekrój Klaster 5 podobny do przekroju kotła Eko - Wery...

Mam podobny przekrój.. dwupółkowy, w tylnej ścianie kotła cegła szamotowa, na dole przy ruszcie okienko przez które spaliny są dopalone, podobnie jak w MPM-ie

W tych mrozach wymontowałem palnik peletowy, teraz palę orzechem II... Warto mieć kocioł dwupaliwowy.. :)

Dokładnie chodzi o dopalenie spalin. Szamoty ustawiasz tak żeby ci dym wracał do paleniska a powietrze mają łapać drzwiczki te gdzie ładujesz paliwo.

@online - ile węgla spalasz na sezon?

Gość mtdeusz

Czyżby byli byścio sąsiadami?

Eko wery ma 5klase i to podobno na 30% mocy.

Onlinemaster też kopci opony?

Wcześniej to się źle wyraziłem bo jego sąsiad nie spala ale zkopca zdymia.

W dobry kotle to nawet opona nie dymi i nie smrodzi.

Przecierz pelet drzewny to ekologiczne paliwo.

A od kiedy,ze śmieci wali dookoła niemożliwie?

Powiedz mu by kupił sobie taki oto kocioł,będzie skuteczniejszy od kary finansowej.

http://www.palnikwery.pl/piece.html

Nie powiedziałem że pelet jest nieekologiczny, napisałem tylko że pali również tym, mając piec na węgiel.

Ano śmieciami wali, wszystko zależy od tego, co w tych śmieciach siedzi, mogą to być np. worki foliowe które jebią niemiłosiernie.

Tak, powiedz mu żeby sobie lepszy kocioł kupił, jasne, sam mu powiedz, mogę ci dać nawet namiary na niego, he he, to jest taki dusigrosz, że gówno spod siebie by zjadł