Bracianka 01.03.2018 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2018 Nad wspólną garderobą nawet bym się nie zastanawiała, ja jestem z tych co lubią duże szafy. I zdecydowanie wolałabym mieć szafę sporą, niż moją obecną garderobę przy sypialni. Rozmiar sypialni też zależy od tego, jak kto funkcjonuje - ja w sypialni śpię, ew. suszarka w niej stoi, więc 20 metrów na sypialnie, to marnotrawstwo pieniędzy i miejsca - mam obecnie 16 metrów i to dla mnie jest za dużo. Dla mnie pokoje ok. 10-12 metrów są ok. Wolę mieć większą przestrzeń wspólną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁUKASZ ŁADZIŃSKI 01.03.2018 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2018 można zaprojektować dom, aby był nieergonomiczny, nieustawny, niefunkcjonalny - tylko czy nie szkoda pieniędzy na coś, co nie będzie prawidłowo " funkcjonować " i wymuszać na użytkowniku takie, a nie inne zachowania ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
biesmag 01.03.2018 17:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2018 @Arturo72 Wielkie dzięki za odp - bo mi się tu wątek o problemach obrzydzenia do nagości zrobił Nie przekonuje mnie koncepcja plisów - bardziej chciałbym decydować między czymś takim https://www.aikondistribution.pl/blog/rolety-zewnetrzne-czy-zaluzje-fasadowe-co-wybrac,35 Zainteresowała mnie koncepcja dach tradycyjny + strop drewniany... musze to przemyśleć. Wyceny SSO miałem mega zgrubne dwie 210 i 185 od osób które znają teren. Wróćmy do osławionej już garderoby: To dodaję info rodzina 2+3 (z czego jedno duże prawie na wylocie - jak nie wyleci to będzie żyć w małym pokoju ) @Nurek_ @Bracianka @Elfir @jajmar garderoba centralna będzie odciążona przez miejsce w pralni - i jeśli będzie to wciąż za mało to rozważę szafy - przecież nic nie stoi na przeszkodzie aby je dodać. Zgodzę się, że nie poraża wielkością - to miała być alternatywa dla oryginalnego projektu https://www.archon.pl/rzut/m41921d8c69070/1 i wielkich szaf w korytarzu Bardziej zagrożeniem byłby nieporządek i konflikty dzieci:) @jajmar co do klitek też chciałbym dla każdego dziecka i dla mnie pokoje po 20m - ale to na obecną chwilę +40m do pow domu - sporo. Mam jak u @Bracianka - sypialnia do spania - życie rozgrywa się w salonie (i biurze - może połączyć razem pomieszczenia - mial bym fun przy konferencji z klientem ) Kończąc wątek garderobiany od strony bieliznowych wypraw - u mnie to nikomu nie przeszkadza - przecież do łazienki jak ktoś idzie to się specjalnie nie ubiera. Na basen jeżdzimy razem, na ogródku się opalamy - lol w gatkach - dziewczyny w dwuczęściowych strojach - dzieci latają gołe. To stan umysłu i tu nie widzę problemu Bardziej martwi mnie mała powierzchnia. @ŁUKASZ ŁADZIŃSKI -czekam na dokumenty to się pochwalę i sprecyzuję. Nie wiem czy ta garderoba to kompletna nieergonaomiczność - ale rozważę to i się zastanowie - dodatkowo mam wiele innych pytań tutaj zamieszczonych nie poruszonych za bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 01.03.2018 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2018 @Arturo72 Wielkie dzięki za odp - bo mi się tu wątek o problemach obrzydzenia do nagości zrobił Zawsze do usług,wszak to natura Nie mam córki to może dlatego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁUKASZ ŁADZIŃSKI 01.03.2018 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2018 Nie wiem czy ta garderoba to kompletna nieergonaomiczność - ale rozważę to i się zastanowie - dodatkowo mam wiele innych pytań tutaj zamieszczonych nie poruszonych za bardzo nie napisałem, że garderoba to kompletna nie ergonomiczność, ale jako jedna ogólnodostępna nie powinna i nie zastąpi X szaf garderobianych bezpośrednio w pokojach. Jako dodatkowe pomieszczenie - jak najbardziej się przydaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts