Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Prośba o porady i odp na pytania dotyczące projektu

Recommended Posts

Nad wspólną garderobą nawet bym się nie zastanawiała, ja jestem z tych co lubią duże szafy. I zdecydowanie wolałabym mieć szafę sporą, niż moją obecną garderobę przy sypialni. Rozmiar sypialni też zależy od tego, jak kto funkcjonuje - ja w sypialni śpię, ew. suszarka w niej stoi, więc 20 metrów na sypialnie, to marnotrawstwo pieniędzy i miejsca - mam obecnie 16 metrów i to dla mnie jest za dużo. Dla mnie pokoje ok. 10-12 metrów są ok. Wolę mieć większą przestrzeń wspólną.

@Arturo72

Wielkie dzięki za odp - bo mi się tu wątek o problemach obrzydzenia do nagości zrobił :D

Nie przekonuje mnie koncepcja plisów - bardziej chciałbym decydować między czymś takim https://www.aikondistribution.pl/blog/rolety-zewnetrzne-czy-zaluzje-fasadowe-co-wybrac,35

Zainteresowała mnie koncepcja dach tradycyjny + strop drewniany... musze to przemyśleć.

Wyceny SSO miałem mega zgrubne dwie 210 i 185 od osób które znają teren.

Wróćmy do osławionej już garderoby:

To dodaję info rodzina 2+3 (z czego jedno duże prawie na wylocie - jak nie wyleci to będzie żyć w małym pokoju :D )

@Nurek_ @Bracianka @Elfir @jajmar garderoba centralna będzie odciążona przez miejsce w pralni - i jeśli będzie to wciąż za mało to rozważę szafy - przecież nic nie stoi na przeszkodzie aby je dodać. Zgodzę się, że nie poraża wielkością - to miała być alternatywa dla oryginalnego projektu https://www.archon.pl/rzut/m41921d8c69070/1 i wielkich szaf w korytarzu

Bardziej zagrożeniem byłby nieporządek i konflikty dzieci:)

@jajmar co do klitek też chciałbym dla każdego dziecka i dla mnie pokoje po 20m - ale to na obecną chwilę +40m do pow domu - sporo. Mam jak u @Bracianka - sypialnia do spania - życie rozgrywa się w salonie (i biurze :p - może połączyć razem pomieszczenia - mial bym fun przy konferencji z klientem :) )

Kończąc wątek garderobiany od strony bieliznowych wypraw - u mnie to nikomu nie przeszkadza - przecież do łazienki jak ktoś idzie to się specjalnie nie ubiera. Na basen jeżdzimy razem, na ogródku się opalamy - lol w gatkach - dziewczyny w dwuczęściowych strojach - dzieci latają gołe. To stan umysłu i tu nie widzę problemu

Bardziej martwi mnie mała powierzchnia.

@ŁUKASZ ŁADZIŃSKI -czekam na dokumenty to się pochwalę i sprecyzuję.

Nie wiem czy ta garderoba to kompletna nieergonaomiczność - ale rozważę to i się zastanowie - dodatkowo mam wiele innych pytań tutaj zamieszczonych nie poruszonych za bardzo :)

Nie wiem czy ta garderoba to kompletna nieergonaomiczność - ale rozważę to i się zastanowie - dodatkowo mam wiele innych pytań tutaj zamieszczonych nie poruszonych za bardzo :)

nie napisałem, że garderoba to kompletna nie ergonomiczność, ale jako jedna ogólnodostępna nie powinna i nie zastąpi X szaf garderobianych bezpośrednio w pokojach. Jako dodatkowe pomieszczenie - jak najbardziej się przydaje.