gooldweell 27.02.2018 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2018 Witam rozpatruje różne okna do domu który buduję. I tak mam oferty od oknoplastu, vetrexu czy nawet drutexu. Po prostu sprawdzam różne opcje. Abakus ma fabrykę 10 km od mojej budowy. Dlatego chcę wycenić też okna u nich. Myślę że to może mieć bezpośredni wpływ na ewentualny serwis. Parametry nie są złe Uw na m2 wychodzi 0,7 podobnie jak u konkurencji. Ale zastanawiam się jak się sprawują te okna na profilu Salamander blueEvolution 82 i czy ktoś takie posiada. Co sądzicie o tej firmie. Były już wcześniej takie tematy ale dosyć stare wpisy lub bardzo niewiele konkretnych informacji. Z góry dziękuję za informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 27.02.2018 23:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2018 Ani stare, ani mało konkretne. Pokazuje jak działa u nich serwis w sytuacjach które ich przerastają. http://forum.muratordom.pl/showthread.php?153239-Okna-abakus-brugmann-arte/page2To zapewne wyjątek. Zdarza się. Ale jest faktem i nie tyle krytykuję fabrykę za bubla, co brak odpowiedniej reakcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czarek28 28.02.2018 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2018 niedawno zamontowali właśnie takie okno moim rodzicom. Nie ma się do czego przyczepić, wygląda solidnie. Jedynie dziwi to, że przy drzwiach balkonowych są tylko dwa zawiasy, nie wiem jak inni producenci. W przyszłym tygodniu montują mi cały domek wraz z HSem 3,6m wtedy dopiero bedę mógł ocenić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 28.02.2018 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2018 (edytowane) niedawno zamontowali właśnie takie okno moim rodzicom. Nie ma się do czego przyczepić, wygląda solidnie. Jedynie dziwi to, że przy drzwiach balkonowych są tylko dwa zawiasy, nie wiem jak inni producenci. W przyszłym tygodniu montują mi cały domek wraz z HSem 3,6m wtedy dopiero bedę mógł ocenić. Większość okien w podobnych standardzie będzie miała solidny wygląd i dobry parametr Uw na papierze. Wynika to z zastosowanych profili i szyb (dostępne dla każdego producenta). Klasa zaczyna się w chwili, gdy mówimy o rzeczywistej szczelności okien. Tego przy zakupie oko inwestorskie najzwyczajniej nie jest w stanie wychwycić. Konstrukcja okiennych okuć obwiedniowych przewiduje tylko 2 zawiasy. Czasem w skrzydłach tylko rozwiernych zdarza się trzeci, ale pełni on wyłącznie funkcję "przeciwbananową". Edytowane 28 Lutego 2018 przez finlandia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts