ziomo 27.02.2018 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2018 (edytowane) Witam, chciałbym się Was poradzić co powinienem zrobić w następującej sytuacji: Kilka lat temu kupiłem mieszkanie na 1 piętrze. Pod częścią dużego pokoju znajduje się "kosz na śmieci" - pomieszczenie z oknem z kratami i drzwiami które są "otwarte" - maja wewnątrz przewiewną siatkę. Na suficie tego pomieszczenia jest przyklejony styropian około 1 - 1,5 cm grubości. Na ścianach pomieszczenia nie ma ocieplenia. Zimą kiedy przychodzą większe mrozy np około -10 C, czuć chłód bijący od podłogi, piecyk co chwilę musi "dobijać" temperaturę bo szybko spada. Ostatnio w narożniku pokoju - najbardziej wysuniętym nad "koszem" - położyłem mały termometr który pokazuje coś takiego Temperatura przy podłodze 14,8 C Temperatura powietrza w pokoju 20,2 C Temperatura przy podłodze - w innym miejscu - nie bezpośrednio nad koszem - około 17 C Temperatura na zewnątrz około - 10 Domyślam się że pomiar może nie być miarodajny - chodzi generalnie o pokazanie że w miejscu gdzie jest kosz jest znacznie zimniej. Pytanie - czy jest sens walczyć o to żeby zarządca wstawił do kosza jakieś szczelnie zamykane drzwi z ociepleniem + okienko? Próbowałem coś wcześniej wskórać ale bez większych rezultatów. Na jakiś czas wstawili plexę w drzwi - ale to było typowo na sztukę i chyba niewiele dało... Dzięki. Marcin. Edytowane 27 Lutego 2018 przez ziomo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziomo 03.03.2018 11:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2018 up Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 03.03.2018 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2018 Pisz o szczelne drzwi i lepsze ocieplenie sufitu ( pod twoją podłogą ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts