lenar87 28.02.2018 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2018 Witajcie, kupiłem dom. O ile płytki/gres położone są wzorowo na podłodze, o tyle panele wyraźnie "falują". W podłodze jest ogrzewanie. I teraz pytanie - czy jest jakiś sposób, aby ową wylewkę wyrównać przy okazji remontu / wymiany nawierzchni podłogi? Chodzi mi o rozszerzalność cieplną wynikłą z ogrzewania, w kolizji z cienką warstwą ewentualnej równającej wylewki. Kiedyś sam robiłem równanie podłóg w ówczesnym mieszkaniu i wiem, że nawet tak mała grubość wylewki równającej jak milimetr czy dwa to nie problem. Tam jednak nie było podłogówki. Czy są jakieś sposoby na wyrównanie takiej nawierzchni pod kolejne panele? Pytanie pomocnicze - chodzi mi po głowie też wypłytkowanie całości, ze względu na mniejszy opór cieplny. Czy w takim przypadku najpierw równać a potem kleić płytki, czy "równać klejem"? Tj. nadkładać tam gdzie trzeba nadłożyć i dawać mniej w miejscach, gdzie wylewka jest "wysoka"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts