wodzirej 28.02.2018 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2018 Witam , mam prośbę abyście podpowiedzieli jak postąpić ze świeżo ściętym drzewem na więźbę dwa tygodnie temu z własnego lasu wciąłem sosny które chcę przeznaczyć na nową więźbę w swoim domu Obecnie leżą one ułożone na polu obok domu nie są okorowane, Leśniczy który je znakował doradzał aby je przecierać , TYLKO WŁAŚNIE KIEDY teraz do którego tartaku bym nie zadzwonił to nie chcą przecierać bo mróz od niedzieli ma się ocieplić ale ma padać śnieg i deszcz czy to nie zaszkodzi tym drzewom ?? Ile po wycięciu może leżeć takie wycięte drzewo aby nie zaczęło sinieć ??? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariober 28.02.2018 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2018 Śmiało może leżeć miesiąc , zimno powstrzymuje sinienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 28.02.2018 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2018 Ile Cię wyniesie koszt przetarcia M3 drzewa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wodzirej 28.02.2018 13:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2018 W mojej okolicy tartaki objazdowe biorą 60-80zl za metr3 okraglaka , ja się dogadałem za 60zl /m3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 28.02.2018 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2018 Leśniczy Ci pomógł oszacować ile drzew trzeba wyciąć, żeby otrzymać wymaganą ilość materiału? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tkaczor123 28.02.2018 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2018 85zł/m3 okolice Tarnowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wodzirej 28.02.2018 21:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2018 Finalnie potwierdziły się wyliczenia które sam robiłem za pomocą aplikacji na telefon timberpolis wyszło mi prawie to samo co leniczemu przy pomiarach . Polecam bardzo dobry kalkulator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts