Anax 28.02.2018 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2018 Witam Chodzi o sposób mocowania drewnianej belki (nadproża) do słupa. Mój KB twierdzi, że takie mocowanie jest dopuszczalne, ja jako laik mam wątpliwości. Jakoś słabo to wygląda. Czy ktoś z forumowiczów ma podobną sytuację ? Czy powinienem domagać się poprawienia mocowania ? Poniżej fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo1 28.02.2018 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2018 Wklej jeszcze fotkę z większej odległości - nie widać, ile ściany jest nad belką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anax 28.02.2018 20:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2018 Nie ma tego dużo trzy warstwy bloczków 24 x 59 H+H beton komórkowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo1 01.03.2018 04:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2018 (edytowane) Jeśli tak, i wkręty nie za krótkie, to "od biedy ujdzie". Chcesz mieć spokojne myśli, to dołóż 2 dłuższe (do ok połowy belki) i grubsze (np 5mm) wkręty ciesielskie. Jeśli tam mają być drzwi i otwór jest "na styk" z futryną, to sprawdź, czy łebki nie będą przeszkadzały. Edytowane 1 Marca 2018 przez przemo1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts