thedogg 28.02.2018 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2018 Witam, Zamówiłem u stolarza schody drewniane na beton. Dwa dni temu rozpoczął się montaż schodów wszystko jest niby ok tylko mam jeden problem. Wszystkie stopnie są zrobione z drewna, jednak podesty jeden o wymiarach 85 cm X 110 cm oraz drugi między schodami o wymiarach 200 cm X 90 cm nie są takie same jak stopnie, są wykonane inna techniką. Jest to płyta na którą są niby naklejone kawałki zdartego drewna, jakaś taka technologia. Nie zostałem o tym poinformowany, myślałem że wszystko będzie drewniane. Czy takie wykonanie jest poprawne? Czy może ktoś powiedzieć czy nie jest to próba oszustwa? Myślałem że wszystko będzie takie jak stopnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thedogg 11.03.2018 07:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2018 Dodaję zdjęcia, czy tak to się wykonuje? http://s5.ifotos.pl/img/1jpg_qnepnqr.jpg http://s2.ifotos.pl/img/201803110_qnepnqx.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariober 11.03.2018 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2018 nie dogadaliście szczegółów na wstępie , ale podesty w większości są z płyt oklejone fornirem - daje to pewność że się nie wypatrzy i obniża cenę . Mam wątpliwość co do montażu podstopnic , powinny być przybite do stopnia , a u ciebie na nim się opierają - jest to proste w montażu ale nie wiem czy takie trwałe .Stopnie monitowali ci na kleju czy piance ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thedogg 12.03.2018 16:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2018 Dokładnie tak, nie zostało dogadane na wstępie a powinno - trudno. Stopnie montowane są na kleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nuxe 15.03.2018 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2018 Pokaż zdjęcia jak to wyszło. Jesteś zadowolony z efektu końcowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiek6308 16.03.2018 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2018 Kol. mariober - podstopnice nie powinny być przybite do stopnia ( bo to nie XIX wiek) a powinny być wprowadzone do frezowanego kanału do obu stopni i przy tym jeszcze wklejone. Wykonawca powinien dobrze rozmierzyć wszystko lub wykonać na miejscu przy montażu frez kanałowy górny stopnicy. Ale cóż cięcie kosztów materiału i robocizny widoczna w tym przypadku na zdjęciach. Bo podstopnice trzeba by dać już wyższe, więcej trochę pracy włożyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tkaczor123 16.03.2018 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2018 Pytanie zasadnicze ile za tą usługę zapłacił bo gdzieś koszty trzeba ciąć.Ja za swoje panelowe 3500 zł zapłaciłem. Za 15 lat jak się"zużyją" zrobię od nowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariober 17.03.2018 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2018 Kol. mariober - podstopnice nie powinny być przybite do stopnia ( bo to nie XIX wiek) a powinny być wprowadzone do frezowanego kanału do obu stopni i przy tym jeszcze wklejone. Wykonawca powinien dobrze rozmierzyć wszystko lub wykonać na miejscu przy montażu frez kanałowy górny stopnicy. Ale cóż cięcie kosztów materiału i robocizny widoczna w tym przypadku na zdjęciach. Bo podstopnice trzeba by dać już wyższe, więcej trochę pracy włożyć. oczywiście że tak ! ale to już jest wyższa klasa jazdy i dużo więcej pracy - spasowanie schodów do montażu na betonie jest bardzo czasochłonne ! szczególnie zabiegowe . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agata Dębińska 18.03.2018 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2018 U nas stolarz jak montował schody to na kolanach pilniczkiem wszystko dopiłowywał żeby było co do milimetra, ale też wiem, że nie trudno trafić na partaczy którzy powiedzą, że "tak się teraz robi" i weź się kłóć jak się na tym nie znasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agata Dębińska 18.03.2018 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2018 A tak z ciekawości, ile kosztowały te schody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil24 28.10.2020 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2020 (edytowane) Witam serdecznie wszystkich. Skoro mowa o drewnianych, pięknych schodach, to polecam Wam Fabrykę drewnianych konstrukcji. Mam w domu ich schody, są piękne. Edytowane 22 Lutego 2021 przez Greengaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts