bartek21 02.03.2018 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2018 Witam.Obecnie ogrzewam mieszkanie 55m w kamienicy 3mgrzeje głównie kominkiem na pellet powietrznym i dogrzewam je w mrozy piecem co schowany w kuchni.na ta wiosnę planuje zmienić ogrzewanie z 2 na 1 i przerobić instalację.ogólnie.planuje zakup kominka thermorossi ktoś coś ? czy bez problemu można go podłączyć do obecnej instalacji? czyli 5 grzejników i cwu na tą chwilę 100l później może być więcej i kilka pytań układ zamknięty obojętnie gdzie w instalacji można podłączyć dopływ wody? czy powinno to być blisko kominka? czy taka instalacja jest bezpieczna ? dużo się słyszy p instalacjach zamkniętych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Puławiak 02.03.2018 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2018 Spoko możesz podłączyć. Dopływ wody czyli masz na myśli uzupełnianie wody w obiegu ? Jeśli tak to w sumie obojętne. Jest bezpieczna palenisko jest tak małe że trudno o zagotowanie wody a do tego włoskie urządzenia są dobrze zabezpieczone. A to koniecznie thermorossi ? I który model bo to też zalezy jaką bedzie miał moc ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartek21 02.03.2018 18:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2018 ogólnie ten lub podobny https://sielskoanielsko.com.pl/sklep/details/4102/388/piece-na-pellet-z-plaszczem-wodnym/thermorossi/piec-na-pelet-thermorossi-aromy-idra-metalcolor.html a czy thermorossi raczej tak ponieważ funkcja pellet power automatyczne czyszczenie robi robotę. widziałem taki na żywo tylko mocniejszych w kamienicy nie ms gazu ani nic nie wiadomo kiedy będzie ponieważ od dłuższego czasu nie ms wszystkich lokatorów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Puławiak 02.03.2018 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2018 Spoko moc ok od 3 kw powinno spoko działać. Mechaniczne czyszczenie maja już teraz tez inne piecyki np mcz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartek21 02.03.2018 19:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2018 Chętnie się zapoznam z MZC ogólnie jeśli możesz rozwiać mi wątpliwości zobacz jak ja to widzę na rysunku jeszcze nasuwa mi się jedno pytanie czy taka instalacja potrzebuje mieć gdzieś wylot do kanalizy ? a co do uzupełniania wody w obiegu. obojętnie jest gdzie będzie podłączone i czy to będzie powrót czy też wylot ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Puławiak 02.03.2018 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2018 troche mały ten rysunek. Odpływ z zaworu bazpieczeństwa dobrze by było odprowadzić do kanalizy. Najlepiej do powrotu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartek21 03.03.2018 13:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2018 https://zapodaj.net/ae5d7f63214e6.png.html duży obraz A co do instalacji jeszcze jedno pytanie co do uzupełniania wody w obiegu. czy wodę w piecu przed pierwszym urochomieniem trzeba też dolać ? naczynie pzreponowe już będzie mieć ciśnienie ? Spojrzałem na MCZ nie znalazłem nic o czyszczeniu paleniska. ale ogólnie design thermorrosi bardziej przypada mi do gustu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Puławiak 14.03.2018 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2018 https://zapodaj.net/ae5d7f63214e6.png.html duży obraz A co do instalacji jeszcze jedno pytanie co do uzupełniania wody w obiegu. czy wodę w piecu przed pierwszym urochomieniem trzeba też dolać ? naczynie pzreponowe już będzie mieć ciśnienie ? Spojrzałem na MCZ nie znalazłem nic o czyszczeniu paleniska. ale ogólnie design thermorrosi bardziej przypada mi do gustu No nie po co ? Na sucho ma pracować ? Raczej napełniony wodą nie przyjedzie po montażu powinieneś napełnić instalację do odpowiedniego ciśnienia i porządnie odpowietrzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts