Ula77 03.03.2018 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2018 Witam.od jakiegoś czasu zamarza nam sie powietrzna pompa Samsung.lamele z tyłu są całe pokryte lodem,czasami trwa to około 4 godzin az sie w końcu odmrozi.dzieje sie tak przy temperaturze ponizej 0.czy to oznacza że z pompą coś jest nie tak i czy ma to wplyw na jej enerhooszczednosc.?pompa uzytkowana w uk.dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_u 03.03.2018 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2018 Witam.od jakiegoś czasu zamarza nam sie powietrzna pompa Samsung.lamele z tyłu są całe pokryte lodem,czasami trwa to około 4 godzin az sie w końcu odmrozi.dzieje sie tak przy temperaturze ponizej 0.czy to oznacza że z pompą coś jest nie tak i czy ma to wplyw na jej enerhooszczednosc.?pompa uzytkowana w uk.dziekuje Widzę że do uk zawitała zima z lekko poniżej 0. W pl nie ma takich problemów z zamarzaniem pc bo jest kilkanaście stopni poniżej 0. Ale i i nas znowu się to pojawi bo to norma więc luz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość TwojPan 03.03.2018 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2018 Witam.od jakiegoś czasu zamarza nam sie powietrzna pompa Samsung.lamele z tyłu są całe pokryte lodem,czasami trwa to około 4 godzin az sie w końcu odmrozi.dzieje sie tak przy temperaturze ponizej 0.czy to oznacza że z pompą coś jest nie tak i czy ma to wplyw na jej enerhooszczednosc.?pompa uzytkowana w uk.dziekuje Wiedziałem,że antyreklama samsunga rozpocznie się tu szybko.Ale żeby aż tak? Kolejne konto z 10 postami, służące do lobbowania.A mówiłeś bobrow, że przeceniam się lobby firmy na P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ula77 03.03.2018 11:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2018 Bez obrazy.jaka znowu antyreklama samsunga czlowieku?mam problem z pompą ciepła o proszę o o jakieś konstruktywne odpowiedzi a nie głupie mądrzenie sie na forum.czy tutaj juz nie można zadać pytania bez osądzania o spamowanie??!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ula77 03.03.2018 11:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2018 Kolejny problem jest taki ze np.temperatura wody w podlogowce wynosi 40stopni a temperatura w mieszkaniu jest ledwie 20stopni i nie chcę sie podnieść,grzeje przez kilka godzin i nicpompa inwerter 9kw.czy ktoś ma moze jakieś pomysły bo serwis za bardzo nie wie co z tym zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciuspala 03.03.2018 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2018 Gdzie mieszkasz, jakie masz BT?Pompa to spilit czy mono? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ula77 03.03.2018 11:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2018 Mieszkam w UK.a co to jest BT?pompa to split Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciuspala 03.03.2018 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2018 Chciałem napisać że TwojPan wszedzie węszy podstęp, i chciałem udowodnić że nie ma racji.Kazdy kto mieszka w UK zamiast adresu posluguje się kodem pocztowym ktory oprócz miejscowości zawiera również ulicę i zaczyna się na BT.Wiec jesli mieszkasz w UK to każdy kto pyta o adres chodzi mu o kod pocztowy.Więc raczej nie mieszkasz w UK a na potwierdzenie tego faktu dodatkowo wynika fakt iż w UK 95% pomp to monobloki a spility to rzadkość.Cóż TwójPanie przyjmij moje przeprosiny:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pytajnick 03.03.2018 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2018 Chciałem napisać że TwojPan wszedzie węszy podstęp, i chciałem udowodnić że nie ma racji.Kazdy kto mieszka w UK zamiast adresu posluguje się kodem pocztowym ktory oprócz miejscowości zawiera również ulicę i zaczyna się na BT.Wiec jesli mieszkasz w UK to każdy kto pyta o adres chodzi mu o kod pocztowy.Więc raczej nie mieszkasz w UK a na potwierdzenie tego faktu dodatkowo wynika fakt iż w UK 95% pomp to monobloki a spility to rzadkość. Cóż TwójPanie przyjmij moje przeprosiny:-) Hm, ciekawe... PE3 8RG ...jakoś BT nie widzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pytajnick 03.03.2018 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2018 Kolejny problem jest taki ze np.temperatura wody w podlogowce wynosi 40stopni a temperatura w mieszkaniu jest ledwie 20stopni i nie chcę sie podnieść,grzeje przez kilka godzin i nicpompa inwerter 9kw.czy ktoś ma moze jakieś pomysły bo serwis za bardzo nie wie co z tym zrobić. A jak z ociepleniem domu i jakie są okna? Z tym jest w UK o wiele gorzej niż w Polsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ula77 03.03.2018 12:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2018 Moj kod pozctowy to RG,mieszkam w Berkshire, a BT to chyba Britsh Telecon.nie wiem co o was myslec detektywach.jednostke ze sprezarka mam ma dachu a w mieszkaniu jest podłoczony baniak na wodę.wydawalo mi sie ze to split,nie znam sie.za bardzo.czy ktoś potrzebuje może mój numer angielski żeby mnie sprawdzić.dziekuje wam za wasza pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ula77 03.03.2018 12:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2018 Mieszkanie jest nowe 4 letnie,na poddaszu więc raczej ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ula77 03.03.2018 12:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2018 Dokladnie,kody pocztowe sa rozne,nie ma kto jak ktoś głupio madry obraza innych na forum.zenada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ula77 03.03.2018 12:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2018 Dziękuję za wasza pomoc której nie dostałam oprocz oskarzenia a spamowanie.a Pan ktory pisze o BT to jest już porazka intelektualna totalna.dzieki tym ktorzy5 sie wypowiedzieli.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciuspala 03.03.2018 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2018 No to przepraszam wyciągnąłem złe wnioski na podstawie swojego kodu:-)taka malomiasteczkowosc glebokiej wsi:-)Ula77 wybacz, za dużo tu polityki i pieniedzy na forum.Dom wynajęty?To tym powinien się Landlord martwić, wystarczy zagrozić że odliczysz od rentu.Specyfikacja pomp na UK na pewno.jest inna niż w PL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobrow 03.03.2018 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2018 Witam.od jakiegoś czasu zamarza nam sie powietrzna pompa Samsung.lamele z tyłu są całe pokryte lodem,czasami trwa to około 4 godzin az sie w końcu odmrozi.dzieje sie tak przy temperaturze ponizej 0.czy to oznacza że z pompą coś jest nie tak i czy ma to wplyw na jej enerhooszczednosc.?pompa uzytkowana w uk.dziekuje Podaj może pełne oznaczenie maszynerii i wtedy może fachmeni Ci coś doradzą Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oberwatorPC 03.03.2018 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2018 Ale w czym generalnie jest problem? Pompa się obladza potem się rozmraża i tak ma być. Druga sprawa w podłogówce 40C a w domu 20C. Może wcześniej nie było mrozów i w UK defrostów nie widzieli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ula77 03.03.2018 12:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2018 Ok.nie ma problemu.dom wynajety e landlord nie widzi problemu.twierdzi ze wymyslamy.wprowadzulismy sie w grudniu ub.ogrzewanie nie działało, zajęło to miesiąc zeby naprawić,jakis zawór poszedł.dom 80m2 przez 4 miesiące ogrzewany farelkami,jak powiedziałam mu zeby pokrył koszty pradu za ten okres to powiedział że mogę sie wyprowadzic jak mi sie nie podoba i nie dorzuci sie ani grosza.wiec szukamy gdzie jest znowu problem na własną reke.teraz znalazlam papier pompy,to jest air to water heat pump mono control unit czyli kednak monoblock.nie wiem gdzie nest jakis numer seryjny pompy ale instrukcję obslugi mam na RC120MHXGA,RC140MHXGA,RC160MHXGA i liczby ostatnie MHXEA.nie wiem czt to cos pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ula77 03.03.2018 12:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2018 Tak ale pompa jest oblodzona przez 4 albo i więcej godzin w ciągu dnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oberwatorPC 03.03.2018 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2018 A jaka temperatura wychodzi z pompy? Taka praca pompy jest normalna szroni się i rozmraża i tak cały czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts