Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zamarzanie powietrzna pompa ciepła

Ula77

Recommended Posts

Witam.od jakiegoś czasu zamarza nam sie powietrzna pompa Samsung.lamele z tyłu są całe pokryte lodem,czasami trwa to około 4 godzin az sie w końcu odmrozi.dzieje sie tak przy temperaturze ponizej 0.czy to oznacza że z pompą coś jest nie tak i czy ma to wplyw na jej enerhooszczednosc.?pompa uzytkowana w uk.dziekuje

Witam.od jakiegoś czasu zamarza nam sie powietrzna pompa Samsung.lamele z tyłu są całe pokryte lodem,czasami trwa to około 4 godzin az sie w końcu odmrozi.dzieje sie tak przy temperaturze ponizej 0.czy to oznacza że z pompą coś jest nie tak i czy ma to wplyw na jej enerhooszczednosc.?pompa uzytkowana w uk.dziekuje

Widzę że do uk zawitała zima z lekko poniżej 0. W pl nie ma takich problemów z zamarzaniem pc bo jest kilkanaście stopni poniżej 0. Ale i i nas znowu się to pojawi bo to norma więc luz.

Gość TwojPan

Wiedziałem,że antyreklama samsunga rozpocznie się tu szybko.Ale żeby aż tak?

Kolejne konto z 10 postami, służące do lobbowania.A mówiłeś bobrow, że przeceniam się lobby firmy na P.:p

Kolejny problem jest taki ze np.temperatura wody w podlogowce wynosi 40stopni a temperatura w mieszkaniu jest ledwie 20stopni i nie chcę sie podnieść,grzeje przez kilka godzin i nicpompa inwerter 9kw.czy ktoś ma moze jakieś pomysły bo serwis za bardzo nie wie co z tym zrobić.

Chciałem napisać że TwojPan wszedzie węszy podstęp, i chciałem udowodnić że nie ma racji.Kazdy kto mieszka w UK zamiast adresu posluguje się kodem pocztowym ktory oprócz miejscowości zawiera również ulicę i zaczyna się na BT.Wiec jesli mieszkasz w UK to każdy kto pyta o adres chodzi mu o kod pocztowy.Więc raczej nie mieszkasz w UK a na potwierdzenie tego faktu dodatkowo wynika fakt iż w UK 95% pomp to monobloki a spility to rzadkość.

Cóż TwójPanie przyjmij moje przeprosiny:-)

Chciałem napisać że TwojPan wszedzie węszy podstęp, i chciałem udowodnić że nie ma racji.Kazdy kto mieszka w UK zamiast adresu posluguje się kodem pocztowym ktory oprócz miejscowości zawiera również ulicę i zaczyna się na BT.Wiec jesli mieszkasz w UK to każdy kto pyta o adres chodzi mu o kod pocztowy.Więc raczej nie mieszkasz w UK a na potwierdzenie tego faktu dodatkowo wynika fakt iż w UK 95% pomp to monobloki a spility to rzadkość.

Cóż TwójPanie przyjmij moje przeprosiny:-)

Hm, ciekawe... PE3 8RG ...jakoś BT nie widzę.

Kolejny problem jest taki ze np.temperatura wody w podlogowce wynosi 40stopni a temperatura w mieszkaniu jest ledwie 20stopni i nie chcę sie podnieść,grzeje przez kilka godzin i nicpompa inwerter 9kw.czy ktoś ma moze jakieś pomysły bo serwis za bardzo nie wie co z tym zrobić.

A jak z ociepleniem domu i jakie są okna? Z tym jest w UK o wiele gorzej niż w Polsce.

Moj kod pozctowy to RG,mieszkam w Berkshire, a BT to chyba Britsh Telecon.nie wiem co o was myslec detektywach.jednostke ze sprezarka mam ma dachu a w mieszkaniu jest podłoczony baniak na wodę.wydawalo mi sie ze to split,nie znam sie.za bardzo.czy ktoś potrzebuje może mój numer angielski żeby mnie sprawdzić.dziekuje wam za wasza pomoc.

No to przepraszam wyciągnąłem złe wnioski na podstawie swojego kodu:-)taka malomiasteczkowosc glebokiej wsi:-)

Ula77 wybacz, za dużo tu polityki i pieniedzy na forum.

Dom wynajęty?To tym powinien się Landlord martwić, wystarczy zagrozić że odliczysz od rentu.

Specyfikacja pomp na UK na pewno.jest inna niż w PL.

Podaj może pełne oznaczenie maszynerii i wtedy może fachmeni Ci coś doradzą

Pzdr

Ok.nie ma problemu.dom wynajety e landlord nie widzi problemu.twierdzi ze wymyslamy.wprowadzulismy sie w grudniu ub.ogrzewanie nie działało, zajęło to miesiąc zeby naprawić,jakis zawór poszedł.dom 80m2 przez 4 miesiące ogrzewany farelkami,jak powiedziałam mu zeby pokrył koszty pradu za ten okres to powiedział że mogę sie wyprowadzic jak mi sie nie podoba i nie dorzuci sie ani grosza.wiec szukamy gdzie jest znowu problem na własną reke.teraz znalazlam papier pompy,to jest air to water heat pump mono control unit czyli kednak monoblock.nie wiem gdzie nest jakis numer seryjny pompy ale instrukcję obslugi mam na RC120MHXGA,RC140MHXGA,RC160MHXGA i liczby ostatnie MHXEA.nie wiem czt to cos pomoże