Ula77 03.03.2018 13:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2018 W bloku jest 5 mieszkań i każdy ma swoją pompę ale tylko nasza jest solidnie zamarznięta prze bite 4 godziny.wczesniej mieszkałam w domu gdzie były storage heaters i rachunki za prąd dużo mniejsze były niz teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 03.03.2018 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2018 Witam.od jakiegoś czasu zamarza nam sie powietrzna pompa Samsung.lamele z tyłu są całe pokryte lodem,czasami trwa to około 4 godzin az sie w końcu odmrozi.dzieje sie tak przy temperaturze ponizej 0.czy to oznacza że z pompą coś jest nie tak i czy ma to wplyw na jej enerhooszczednosc.?pompa uzytkowana w uk.dziekuje Dziwne zdziwienie - zamarza poniżej zera . Woda ma tak od jakiegoś czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość TwojPan 03.03.2018 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2018 u o kod pocztowy.Więc raczej nie mieszkasz w UK a na potwierdzenie tego faktu dodatkowo wynika fakt iż w UK 95% pomp to monobloki a spility to rzadkość. Cóż TwójPanie przyjmij moje przeprosiny:-) Raczej zadałeś sobie zbyt wiele trudu. Poczytaj 10 poprzednich postów Uli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kerad85 03.03.2018 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2018 (edytowane) Bez obrazy.jaka znowu antyreklama samsunga czlowieku?mam problem z pompą ciepła o proszę o o jakieś konstruktywne odpowiedzi a nie głupie mądrzenie sie na forum.czy tutaj juz nie można zadać pytania bez osądzania o spamowanie??!! To może prześlij zdjęcie tego zamarznięcia?! BTW. Nie prościej poszukać innego mieszkania, jak macie takie problemy?! Edytowane 3 Marca 2018 przez kerad85 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 03.03.2018 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2018 Tak ale pompa jest oblodzona przez 4 albo i więcej godzin w ciągu dnia. it is impossible Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ula77 04.03.2018 08:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 Komentarze niektórych osób sa tak głupie i nie na miejscu ze nie wiem co o tym myśleć.nie można po prostu odpowiedzieć na pytanie czy to jest normalne zjawisko czy nie.zamykam tem wątek bo nie ma sensu dłużej tęgo ciągnąć pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oberwatorPC 04.03.2018 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 Komentarze niektórych osób sa tak głupie i nie na miejscu ze nie wiem co o tym myśleć.nie można po prostu odpowiedzieć na pytanie czy to jest normalne zjawisko czy nie.zamykam tem wątek bo nie ma sensu dłużej tęgo ciągnąć pozdrawiam. To po co ściemniasz i kłamiesz? Niedawno pisałaś o czujniku do kabli grzewczych i że szukasz oczyszczalni. Po co te ściemy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość TwojPan 04.03.2018 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 To po co ściemniasz i kłamiesz? Niedawno pisałaś o czujniku do kabli grzewczych i że szukasz oczyszczalni. Po co te ściemy? Konkurencja musi dobrze płacić, za takie "niszczenie" dobrej marki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ula77 04.03.2018 10:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 Ludzie dom buduję w Polsce,mieszkam w UK.mieszkanie w uk wynajmuje i nie zycze sobie zeby jakis idiota zarzucal mi klamstwo.jestem w szoku ze ktoś moze byc taki ograniczony jak obserwatorpc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oberwatorPC 04.03.2018 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 Nie wiem kto tu jest ograniczony jak niby płacisz za wynajem a szukasz pomocy na forum bo niby masz problem z pompą ciepła, która nie jest twoja . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszpir007 04.03.2018 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 To po co ściemniasz i kłamiesz? Niedawno pisałaś o czujniku do kabli grzewczych i że szukasz oczyszczalni. Po co te ściemy? A czemu sądzisz że to ściemy ? 2 działki obok mnie wybudował się sąsiad który pracował (pracuje ?) w Anglii. Co pewien czas przyjeżdzał na budowę samochodem na angielskich blachach i z tego co rozmawiałem mieszkali/pracowali w Anglii ale chcieli wrócić Teraz wprowadzili się do nowego domu , ale nie wiem czy zostaną na stałe czy może ktoś z nich bedzie pracował w Anglii. Może tak samo jest w tym przypadku. Mieszkają w wynajętym mieszkaniu w Anglii a oszczędności ładują w budowę domu w PL. Później przeprowadzka części rodziny do PL a mąż bedzie dalej pracował w Anglii i jedynie co jakiś czas przzyjeżdzał ... Nie jest to nic nowego , wielu jest takich co pracuje poza Polską i są rodziny rozdzielone .. Co do pracy pompy zamrożonej to u mnie też często jest jednostka zewnętrzna zamrożona , ale oczywiście nie w 100% , bo jakby była w 100% to by się odpalił defrost. Są pompy z archaicznym systemem defrostu gdzie jest ustalony z góry defrost co około 50minut i defrsot jest wykonywany niezależnie czy jest potrzebny czy też nie a są takie pompy co mają defrost wydajnościowy i defrost odpali się dopiero jak wydajność sprężarki spadnie poniżej pewnego minimum i dopiero wtedy zostanie wykonany defrost. Te z defrostem wydajnościowych są bardziej ekonomiczne ... Prawdopodobnie sąsiedzi mają pompy z defrostem czasowym a ona ma z wydajnościowym i całe wyjaśnienie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ula77 04.03.2018 10:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 Tak panie madry szukam pomocy bo moj la dlord nie widzi problemu, jakbyś przeczytał moje wszystkie posty to może by do ciebie cos dotarło.pompa była naprawiana ,po jakims czasie znowu sie mrozi na kilka godzin i słabo grzeje podłogowka.właściciel mieszkania twierdzi ze wymyślamy.taki mamy problem,dlatego zadalam pytqnie na forum.reakcji sie takiej nie spodziewalam.nie jestem żadnym spanerem zy sprzedawcą.jestem zwolenniczką pomp ciepła chociaż w domu wPolsce mam kable grzejne w wylewce.prosze juz nie pisac wiecej bo nie mam zamiaru ciagnac tego watku.pozdrawiqm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ula77 04.03.2018 10:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 Dzięki za komentarz i obrone kaszpir007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zigobar 04.03.2018 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 Witam.od jakiegoś czasu zamarza nam sie powietrzna pompa Samsung.lamele z tyłu są całe pokryte lodem,czasami trwa to około 4 godzin az sie w końcu odmrozi.dzieje sie tak przy temperaturze ponizej 0.czy to oznacza że z pompą coś jest nie tak (...) Jeśli defrost zamiast np. kilku, czy kilkunastu minut trwa kilka godzin, to oczywiście nie jest to normalne. Rozumiem, że serwis potwierdził problemy z defrostem, lecz tematu nie ogarnia. Ponieważ zarówno historia, stan techniczny jak i faktyczne warunki pracy tej PC są wielką niewiadomą, lepiej wezwij do niej fachowca. Ten sprawdzi i oceni całą instalację, a w razie potrzeby w sposób prawidłowy, właściwą ilością nowego czynnika napełni ponownie układ chłodniczy. Gdy PC startuje z czystym parownikiem, to czy pokrywa się on szronem równomiernie? Ten wymieniony "jakiś zawór", to wewnątrz PC, czy gdzieś w instalacji? Skoro zasilanie podłogówki wynosi 40*C, to jaka jest temperatura powrotu? W tej instalacji pomiędzy PC i podłogówką znajduje się zbiornik buforowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ula77 04.03.2018 10:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 Tak dokładnie jak napisałeś .serwis potwierdzil ze jest problem ale sami nie wiedzą co z tym zrobić,na dzien dzisiejszy mamy to obserwować.nie wiem czy sie równomiernie pokrywa bo jednostka jest na dachu budynku i musze przejść na drugą stronę ulicy zeby to zobaczyć i najlepiej postac i obserwować a ja mam male dzieci i nie mogę ich zostawić.przepraszam ale za bardzo nie jestem w yemacie jesli chodzi o bufor.mamy zbiornik 184l do cwu w mieszkaniu,zbiornim jest przeznaczony do pracy z pompą ciepła. zapytam sie o temperature powrotu meza bo mierzył terometrem rurki,nie mamy w sterowniku opcji zeby sprawdzić temperaturę powrotu tylko jaka idzie na podlogowke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacentyy 04.03.2018 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 ^^ula77 na forum niestety zdarzaja sie dosc czesto sprzedawcy w celu dobrego i zlego pru, niektorzy starzy bywalcy forum sa szczegolnie wyczuleni na takie zachowanie, tak wiec musisz tym stalym bywalcom wybaczyc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Garażowiec1719514970 04.03.2018 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 40* zasilania na podłogówkę , to coś nie halo z GZ , lub mega spartolona izolacja domu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 04.03.2018 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 40* zasilania na podłogówkę , to coś nie halo z GZ , lub mega spartolona izolacja domu . Wątpię by jakkolwiek była. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 04.03.2018 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 mieszkanie na poddaszu, brak lub marna izolacja na co wskazuje 40 stc pchane w podłogówkę. Raczej to chyba nie jest problem pompy tylko mieszkania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maly1115 04.03.2018 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 Pracowałem pare miesiecy w Londynie na budowach,np.nadbudowa nad kuchnią wygladała tak,od zewnątrz: płyta osb z siatką stalową i tynkiem ,10 cm wełny i karton-gips.Drzwi wejściowe takie że u nas w nieogrzewanych garażach mamy lepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts