jacen 03.03.2018 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2018 Jak należy ciąć szamot żeby uzyskać dokładne, nieposzarpane powierzchnie cięcia ? np. cegła szamot - szlifierką kątową ręczną 1/ tarcza diament czy żywiczna ? 2/ diament : pewno do pracy na sucho bo jak realizować cięcie na mokro mając w obu rękach narzędzie [szlifierka] wiem że zmoczenie miejsca cięcia jest zalecane ale już po chwili tarcza pracuje w suchym materiale 3/ diament : pełny czy segmentowy 4/ pchać narzędzie od siebie czy ciągnąć do siebie 5/ jak mocować cegłę coby się nie przesuwała jak to robicie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krakers70 03.03.2018 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2018 (edytowane) Ja używam segmentowej diamentówki 125 mm. Nie mocuję elementu ciętego, kładę go na jakiejś równej powierzchni (deska, płyta OSB) i przytrzymuje. Szlifierkę ciągnę do siebie, wtedy tarcza płynie przez materiał, tzn. podciągam kawałek, czekam aż wgryzie się na maksa i przestanie zagłębiać, wtedy znowu podciągam, itd. Najtrudniejsze było opanowanie kąta prostego pomiędzy tarczą, a powierzchnia ciętego materiału. Tnę na sucho, wyłącznie na podwórku, wcześniej przestawiam samochód.Tony pyłu! OKULARY OCHRONNE, zawsze, nawet jeśli chcesz ciachnąć malutki kawałeczek! Edytowane 3 Marca 2018 przez Krakers70 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DUNTE 03.03.2018 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2018 Używam piły wodnej z ruchomym stołem.Coś na tą modłę http://allegro.pl/rubi-przecinarka-dr-350-do-plytek-glazury-krakow-i7175251377.html?utm_source=google&utm_medium=cpc&ev_campaign=plaean_dom&ev_adgr=Dom&ev_ln=PRODUCT+GROUP&gclid=CjwKCAiArOnUBRBJEiwAX0rG_X4Tso5lz88nb2M-w3-Lz_7pSbntsitM6QbA1NVvc-xabcLXYQOkDRoCq6oQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds&dclid=CL3Yubvp0NkCFZ2rsgod4qUDfQ#thumb/1Tarcza diamentowa gładka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacen 03.03.2018 22:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2018 Używam piły wodnej z ruchomym stołem. Coś na tą modłę http://allegro.pl/rubi-przecinarka-dr-350-do-plytek-glazury-krakow-i7175251377.html?utm_source=google&utm_medium=cpc&ev_campaign=plaean_dom&ev_adgr=Dom&ev_ln=PRODUCT+GROUP&gclid=CjwKCAiArOnUBRBJEiwAX0rG_X4Tso5lz88nb2M-w3-Lz_7pSbntsitM6QbA1NVvc-xabcLXYQOkDRoCq6oQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds&dclid=CL3Yubvp0NkCFZ2rsgod4qUDfQ#thumb/1 Tarcza diamentowa gładka. piła profi ... jaka tarcza ? firma, oznaczenie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacen 03.03.2018 22:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2018 Ja używam segmentowej diamentówki 125 mm. Nie mocuję elementu ciętego, kładę go na jakiejś równej powierzchni (deska, płyta OSB) i przytrzymuje. Szlifierkę ciągnę do siebie, wtedy tarcza płynie przez materiał, tzn. podciągam kawałek, czekam aż wgryzie się na maksa i przestanie zagłębiać, wtedy znowu podciągam, itd. Najtrudniejsze było opanowanie kąta prostego pomiędzy tarczą, a powierzchnia ciętego materiału. Tnę na sucho, wyłącznie na podwórku, wcześniej przestawiam samochód.Tony pyłu! OKULARY OCHRONNE, zawsze, nawet jeśli chcesz ciachnąć malutki kawałeczek! segmentówka jakaś firmowa? maska też przydatna - bo inaczej szlam z nosa kapie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krakers70 04.03.2018 02:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 segmentówka jakaś firmowa? maska też przydatna - bo inaczej szlam z nosa kapie Żadna firmowa, na najbliższym składzie budowlanym wziąłem najtańsze co było "na próbę" i tak już została Szlam kapie, albo zaprawę zduńską potem z nosa wyciągasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts