lenar87 03.03.2018 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2018 Witam, w zakupionym domu mam tytułowy rekuperator. Pierwszy raz mam do czynienia z rekuperatorem. Wiem, że ma bypass.W momencie kiedy tydzień temu zaczęły się srogie mrozy, zauważyłem raz czy dwa, że na użytkowym poddaszu (szczególnie w łazience) pojawia się para na oknach, czego wcześniej nie było. Zauważyłem, że w tym czasie anemostaty praktycznie nie nawiewają, ledwo wyczuwalny nadmuch. Poszedłem dzisiaj do urządzenia i wyczytałem ze statusów że klapa bypassu jest zamknięta, uruchomione jest zabezpieczenie przeciwmrozowe i praktycznie nie nawiewa powietrza do budynku. Czy tak powinno być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daamiann88 03.03.2018 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2018 Tak właśnie działa tryb antyzamrożeniowy. W moim rekuperatorze jest tak samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts