motomaniak111 03.03.2018 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2018 Witam serdecznie, Jak w temacie, niebawem czeka mnie zaizolowanie swojego domu szkieletowego wełną i zastanawiam się nad dwoma opcjami: - Rockwool Acoustic w płytach- Isover Aku-płyta Obie wełny są w płytach. Na korzyść Rockwoola przemawia fakt że izolując strop nie muszę go sznurkować - a z tego co wiem Isover nie jest tak sztywny żeby trzymał się sam. Jakie macie doświadczenie z tymi dwoma wełnami? Parametry mają zbliżone. Która jest przyjemniejsza w montażu (pylenie)? Pozdrawiam serdecznie i liczę na Wasze opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mat3006 05.03.2018 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2018 Tylko pianka OK! No chyba, że do szybkiej sprzedaży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
motomaniak111 05.03.2018 17:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2018 Zadałem konkretne pytanie. Żadnej pianki nie chce w swoim domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meakkow 05.03.2018 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2018 kup inną, mniej reklamowaną... URSA, też mają w płytach. Cen nie znam. Robiłem poddasze z Ursy i można gołą ręką układać, nie pyli. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariober 06.03.2018 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2018 do drewna wełna skalna! ma najwyższą temperaturę spalania i i najlepszą izolację akustyczną ! a to ważne w budownictwie drewnianym . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts