lechwik 04.03.2018 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 (edytowane) Witam jestem przed czynnością założenia wniosku o WZ Moja działka ma 7600m2 i chciał bym ja przeznaczyć na budowę 6 domów jednorodzinnych - podobnych do tych w sąsiedztwie Działka ma kształt trójkąta -1 80m wzdłóż drogi wojewódzkiej 170m droga gminna 75m las I teraz tak:ok 70 m2 działki ma status Ls a reszta to Lz Linia Zabudowy Działka ma kształt trójkąta i najdłuższym bokiem przylega do drogi wojewódzkiej - w obszarze zabudowanym. obecna Linia Zabudowy jest wzdłuż drogi wojewódzkiej i jest rozdzielona drogą gminną mogę utrzymać LZ wzdłuż drogi wojewódzkiej ale musiał bym mieć 5 wyjazdów lub robić jakieś wspólne Korzystniej było by mi zrobić linie zabudowy wzdłuż krótszego boku na drogę gminną - w której mam wszystkie media. na tej drodze nie ma linni zabudowy, ale jest dokładnie na przeciwko - po drógiej stronie drogi. jak jest lepiej z punktu widzenie formalnego??? Teren Leśny Ls ok 70m2 wzdłuż najkrótszego boku - ściana lasu Niestety na granicy z lasem mam odrobinę wcięcie w teren Ls i wąski pasek mojej działki ma status Ls, a jak wiadomo na działce na której jest Ls nie wydadzą WZ i teraz tak w urzędzie powiedziano mi jedno zdanie którego nie rozumiem - "TEREN OBJĘTY WNIOSKIEM O WZ NIE MUSI BYĆ SPÓJNY Z TERENEM INWESTYCJI" POPROSZE O RADĘ JAK MAM INTERPRETOWAĆ POWYŻSZE ZDANIE? POZDRAWIAM WIKTOR Edytowane 4 Marca 2018 przez lechwik edycja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁUKASZ ŁADZIŃSKI 07.03.2018 23:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2018 "TEREN OBJĘTY WNIOSKIEM O WZ NIE MUSI BYĆ SPÓJNY Z TERENEM INWESTYCJI" POPROSZE O RADĘ JAK MAM INTERPRETOWAĆ POWYŻSZE ZDANIE? WIKTOR zadanie prawdziwe np. teren objęty wnioskiem WZ obejmuje teren w którym jest np. Ls ( Las ) i na pewno nie będzie on stanowił " terenu inwestycji " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁUKASZ ŁADZIŃSKI 07.03.2018 23:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2018 zadanie prawdziwe np. teren objęty wnioskiem WZ obejmuje teren w którym jest np. Ls ( Las ) i na pewno nie będzie on stanowił " terenu inwestycji " dlaczego uważasz, że " na działce na której jest Ls nie wydadzą WZ " - oczywiście, że wydadzą, chyba, że działka w 100% jest oznaczona jako Ls Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts