Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

składanie o WZ na nowej działce z nową LZ + Ls na działce

lechwik

Recommended Posts

Witam

jestem przed czynnością założenia wniosku o WZ

Moja działka ma 7600m2 i chciał bym ja przeznaczyć na budowę 6 domów jednorodzinnych - podobnych do tych w sąsiedztwie

Działka ma kształt trójkąta -1

80m wzdłóż drogi wojewódzkiej

170m droga gminna

75m las

I teraz tak:

ok 70 m2 działki ma status Ls a reszta to Lz

• Linia Zabudowy

Działka ma kształt trójkąta i najdłuższym bokiem przylega do drogi wojewódzkiej - w obszarze zabudowanym.

obecna Linia Zabudowy jest wzdłuż drogi wojewódzkiej i jest rozdzielona drogą gminną

mogę utrzymać LZ wzdłuż drogi wojewódzkiej ale musiał bym mieć 5 wyjazdów lub robić jakieś wspólne

Korzystniej było by mi zrobić linie zabudowy wzdłuż krótszego boku na drogę gminną - w której mam wszystkie media.

na tej drodze nie ma linni zabudowy, ale jest dokładnie na przeciwko - po drógiej stronie drogi.

jak jest lepiej z punktu widzenie formalnego???

• Teren Leśny Ls ok 70m2 wzdłuż najkrótszego boku - ściana lasu

Niestety na granicy z lasem mam odrobinę wcięcie w teren Ls i wąski pasek mojej działki ma status Ls, a jak wiadomo na działce na której jest Ls nie wydadzą WZ i teraz tak w urzędzie powiedziano mi jedno zdanie którego nie rozumiem -

"TEREN OBJĘTY WNIOSKIEM O WZ NIE MUSI BYĆ SPÓJNY Z TERENEM INWESTYCJI"

POPROSZE O RADĘ JAK MAM INTERPRETOWAĆ POWYŻSZE ZDANIE?

POZDRAWIAM

WIKTOR

Edytowane przez lechwik
edycja

"TEREN OBJĘTY WNIOSKIEM O WZ NIE MUSI BYĆ SPÓJNY Z TERENEM INWESTYCJI"

POPROSZE O RADĘ JAK MAM INTERPRETOWAĆ POWYŻSZE ZDANIE?

WIKTOR

zadanie prawdziwe :)

np. teren objęty wnioskiem WZ obejmuje teren w którym jest np. Ls ( Las ) i na pewno nie będzie on stanowił " terenu inwestycji "

zadanie prawdziwe :)

np. teren objęty wnioskiem WZ obejmuje teren w którym jest np. Ls ( Las ) i na pewno nie będzie on stanowił " terenu inwestycji "

dlaczego uważasz, że " na działce na której jest Ls nie wydadzą WZ " - oczywiście, że wydadzą, chyba, że działka w 100% jest oznaczona jako Ls