Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kuchnia Remeb

Berenika

Recommended Posts

Czy ktoś z Was zamawiał kuchnie (względnie garderobę lub coś innego) w tej firmie?

Bardzo poważnie się przymierzam do zakupu mebli kuchennych u nich. Mamy zrobiony wstępny projekt. Na ekspozycji jakość mebli jest SUPER (nie ustępuje np. Siematic, za to cenowo przystępniej), choć do natjańszych też nie należy :-?

To co mi się tam podoba to baaaardzo duża elastyczność, np. w dobprze materiałów czy wyposażenia szafek. Mają nawet drewna egzotyczne i to w naprawdę szerokim asortymencie. A akcesoria oferują z kilku różnych firm.

Czy ktoś z Was kupował coś z Remebu?!

Pozdrawiam, Berenika

• 2 weeks później...

Super Iza:)

A możesz je załączyć tu, na forum? Mam już zrobiony u nich projekt. Ciekawa jestem jak z jakością, zwłaszcza po jakimś czasie. Na ekspozycji wyglądają super. Nic się nie rozregulowało? A jakiej firmy zamówiłaś wyposażenie szafek?

Z niecierpliowścią czekam na zdjątka:)

Ja też mam Remeb, niestety mebelki są jeszcze nie odebrane, ale lada dzień do mnie przyjadą. Do najtańszych nie należy, ale spodobała mi się jakość wykonania. Jesli chodzi o wybór materiałów to znalazłam kilka innych polskich firm o takim samym szerokim wyborze. Niestety, wszędzie forniry egzotyczne są bardzo drogie.

Ja też mam Remeb, niestety mebelki są jeszcze nie odebrane, ale lada dzień do mnie przyjadą. Do najtańszych nie należy, ale spodobała mi się jakość wykonania. Jesli chodzi o wybór materiałów to znalazłam kilka innych polskich firm o takim samym szerokim wyborze. Niestety, wszędzie forniry egzotyczne są bardzo drogie.

Mozesz powiedezieć ile dałaś za te meble ( jak rozumiem fornir egzotyczny ) i jakie szafki z jakim wyposażeniem brałaś?

Nie, moje szafki sa z lakierowanego mdf-u, fornir egzotyczny był dla mnie za drogi. Za meble dałam 18 tys, w to wchodzą szafki dolne- w sumie 3.5 m, plus zabudowa do sufitu na długosci 1.80 i trzy szafki wiszące. Blatu nie zamawiałam. Wszystkie AGD mam zabudowane . Wyposazenie? tylko półki i te lepsze ( lekko chodzące) prowadnice do szuflad, firmy nie pamiętam.

doczytałm resztę

Meble i wyposażenie zamawiałam w Remebie, z wyjątkiem blatów i sprzętu agd.

Meble są w porządku, nic złego się z nimi nie dzieje. Jedyny ból to taki, że dolne szafki mam w naturalnym fornirze, który niestety jest dość delikatny i trzeba trochę uważać żeby go nie uszkodzić.

Ale poza tym wszystko jest ok!

pzdr

izalil

Dzięki za zdjęcia. Kuchnia jest śliczna. W moim projekcie również będę miała połączony lakierowany matowy MDF z fornirem. Ciekawa jestem z jakiego forniru są fronty u Ciebie?

Zainteresowałaś mnie także sprzętem AGD :D . Bo również planuję zakup siemensa (poza lodówką, która ma być liebherra). Uparłam się na tak "niemodny" ostanio gaz. Ale widzę, że nie jestem odosobniona :wink: . I zastanawiam się właśnie nad palnikami gazowymi na płycie ceramicznej. O ile dobrze widzę masz u siebie coś takiego. Napisz dwa słowa jak to się użytkuje? Czy to jest ta płyta siemens flametronic czy jakaś inna?

Hej!

Szafki dolne są wykonane z naturalnego forniru w kolorze czereśni barwionej na miód. Górne z mdf w kolorze wanili. Jedna szafka górna narożnikowa, cargo i cokoły są ze stali.

Ze sprzętu jestem zadowolona. Jak na razie spisuje się bezawaryjnie.

Płytę gazową wybrałam dlatego, gdyż w moim budynku jest dostęp do gazu i nawet przez myśl mi nie przeszło, że mogłabym z tego nie skorzystać.

Moja płyta ma symbol ER71451EU i nie wiem czy ma coś wspólnego z flametronic, bo się na tym nie znam, ale dobrze się na niej gotuje.

pzdr

izalil

• 1 year później...

Podbijam wątek- może ktoś w międzyczasie został szczęśliwym posiadaczem kuchni Remeb. Ja jestem w zasadzie w przeddzień złożenia zamówienia i chętnie przeczytam opinie na temat tych mebli. Moze ktoś ma zdjęcia?

Jak powszechnie wiadomo kuchnia to najtrudniejsza część w tej zabawie;)

• 11 years później...
Czy ktoś z Was zamawiał kuchnie (względnie garderobę lub coś innego) w tej firmie?

Bardzo poważnie się przymierzam do zakupu mebli kuchennych u nich. Mamy zrobiony wstępny projekt. Na ekspozycji jakość mebli jest SUPER (nie ustępuje np. Siematic, za to cenowo przystępniej), choć do natjańszych też nie należy :-?

To co mi się tam podoba to baaaardzo duża elastyczność, np. w dobprze materiałów czy wyposażenia szafek. Mają nawet drewna egzotyczne i to w naprawdę szerokim asortymencie. A akcesoria oferują z kilku różnych firm.

Czy ktoś z Was kupował coś z Remebu?!

Pozdrawiam, Berenika

Jestem użytkownikiem kuchni wykonanej w Remebie. Kuchnie w bardzo wygórowanej cenie ale niestety w bardzo niskiej jakości. Montaż kuchni skandaliczny, wiele elementów zamontowano krzywo. Pomiar został wykonany niedokładnie i meble nie mieszczą się w kuchni lub niektóre elementy są za krótkie. Monterzy przyjeżdżali kilkakrotnie poprawiać błędy niestety bezskutecznie. Projekt kuchni pozostawia również wiele do życzenia. Wiele błędów projektowych, niepraktyczne rozwiązania. Szuflady i drzwi opadają, całość po roku rozklekotana. Zdecydowanie nigdy nie zamówię żadnego mebla w tej Firmie. Bardzo przykre doświadczenie. Jestem zawiedziona i zmęczona.