janm 04.03.2018 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 (edytowane) Cześć, jest niedziela, więc nie będę dzwonił do elektryka, który to instalował - zapytam Was Wyburzałem ścianę działową i w bruździe po niej (nie ma tam tynku) została rozprowadzona nowa instalacja elektryczna (przewody nie idą w peszlach tylko jak widać na zdjęciu). Tak jest w bruździe na ścianie (tu 1 przewód) jak i na suficie (4 przewody), która jest zakryta deskami. Deskami maskuję kilkucentrymetrową różnicę w poziomach tynków na suficie i ścianie no i jest to też bardzo odpowiadająca mi dekoracja. A teraz pytanie... czy zanim zakryję to deską (na suficie już jest zakryte ale mogę to jeszcze odkręcić łatwo póki co) to powinienem te przewody zagipsować czy zatynkować? (akurat mam sporo gipsu a nie mam tynku więc wolałbym ewentualnie gipsować) Pytam w kontekście tego, czy to ma jakieś bardzo istotne i rzeczywiste znaczenie jeśli chodzi o działanie przeciwpożarowe. Edytowane 4 Marca 2018 przez janm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts