Adam B 04.03.2018 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 (edytowane) Witam, Tak sobie luźno rozmyślam i baaardzo powoli przymierzam się do robienia schodów w swoim mieszkanku. Otóż mam schody betonowe i stopnie chcę dać drewniane dębowe o grubości 4 cm. Mam wypuszczone kable do podłączenia ledów pod każdym stopniem i tak sobie myślę czy nie byłby ładny efekt podświetlić ledami jakiś fajny kamień dekoracyjny zamiast standardowego obłożenia frontu schodów płytami gk i zamontowaniu po ozdobnej drewnianej listewce żeby nie kopać nogą w gk, ale tak sobie przeglądam internet i nie widzę żeby ktoś miał coś takiego. Czy to zły pomysł ze względu właśnie na dotykanie stopą podstopnicy przy chodzeniu czy po prostu źle sobie to w głowie wizualizuję i brzydko by to wyglądało? Oczywiście jak mówię do tego długa droga i na początku zrobię stopnie, a później będę walczył z resztą A i dodam, że mam już w salonie ścianę z imitacji starej czerwonej cegły, ściany mam pomalowane na szaro, podłoga będzie gres ala dąb. Dużo drewna, cegły, starości taki ,,stajl" sobie wymyśliłem i coś pasującego do reszty byłoby pod stopniami Pozdrawiam Edytowane 4 Marca 2018 przez Adam B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
STEGU 30.03.2018 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2018 Witam, (...) Mam wypuszczone kable do podłączenia ledów pod każdym stopniem i tak sobie myślę czy nie byłby ładny efekt podświetlić ledami jakiś fajny kamień dekoracyjny zamiast standardowego obłożenia frontu schodów płytami gk i zamontowaniu po ozdobnej drewnianej listewce żeby nie kopać nogą w gk, ale tak sobie przeglądam internet i nie widzę żeby ktoś miał coś takiego (...) Cześć Adam Oczywiście możesz zastosować takie rozwiązanie. Może bardzo ciekawie wyglądać, niemniej nie sądzimy, że będzie praktyczne. Jeśli będziesz chodzić po schodach w butach to dość szybko kamień będzie nadawać się do czyszczenia. Inna sprawa, że w przypadku wchodzenia po schodach w kapciach lub boso, zahaczenie palcami o kamień dekoracyjny może nie należeć do najprzyjemniejszych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertMak 13.07.2018 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2018 To zależy tak naprawdę od tego co lubimy. Ja myślę, że pomysł bardzo fajny. Takie same stopnie i stopnice to ma każdy, kto ma schody oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts