choco 04.03.2018 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 hej, czy technicznie poprawne będzie wykonanie takiej zmiany jak poniżej? Mam wylot z wentylacji mechanicznej w bloku w kuchni jak na załączeniu. Chcę zrobić zabudowę podwieszanego sufitu w tej wnęce po to żeby szafki mieć wtedy do sufitu tej zabudowy. Czy mogę dołożyć rurę do wentylacji w tej zabudowie i całość przenieść o te 60 cm w poziomie w zabudowie k-g i umieścić kratkę z przodu na czole zabudowy? Zastanawiam się czy to nie zaburzy pracy wentylacji i będzie działać ok. Na czerwono w załączniku zaznaczyłem miejsce przeróbki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JanWerbinski 05.03.2018 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2018 Będzie działać jeżeli zachowasz przekrój, ale czy to zgodne z przepisami to nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SzymonKc 05.03.2018 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2018 Nie musisz nawet dawać rury, po prostu wytnij otwór w kartongipsie, wsadź tam jakąś kratkę czy anemostat, a powietrze samo znajdzie sobie drogę do komina wentylacyjnego i bez rury opory przepływu będą mniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
choco 05.03.2018 16:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2018 Dzięki za pomoc. Chciałem się upewnić czy mój pomysł nie jest bezsensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts