kulibob 20.02.2019 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2019 Właśnie, spalanie ekogroszku, jaki uzyskujecie wynik? Ile kg na dobę średnio? Mam na myśli dom średni 100 -130m2. Wszystko zależy od domu, instalacji jakości spalania , temperatury w domu, strefy klimatycznej1,5-4tony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 20.02.2019 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2019 Właśnie, spalanie ekogroszku, jaki uzyskujecie wynik? Ile kg na dobę średnio? Mam na myśli dom średni 100 -130m2. U mnie w takie dni jak teraz to na 160m2 idzie mi około 9kg/doba , w mrozy takie mizerne jak były dochodziło do 15kg/doba , ba w niedzielę już wyłączyłem ogrzewanie ale znów wczoraj wieczorem je właczyłem bo temp zeszła do 22 stopnie i normalnie mi było zimno bo cały czas mam między 23-24 i te durne dwa stopnie tak działają . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Staszek_W 22.02.2019 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2019 Właśnie, spalanie ekogroszku, jaki uzyskujecie wynik? Ile kg na dobę średnio? Mam na myśli dom średni 100 -130m2. Przy takim metrażu uzyskanie 10-11kg/dobę będzie świetnym wynikiem. Ale to zależy od ustawień kotła, no i oczywiście od ekogroszku Nie znaczy, że najbardziej kaloryczny = najmniejsze zużycie. Może Twój piec nie wykorzystać wartości opałowej danego węgla. Receptą na to jest testowanie, z tym, że najtańszych bym nie testował. Nawet jak trafisz na tani i dobry to będzie to "przejściowa jakość". Na szczęście ekogroszek jest workowany i można kupić małą ilość. Co ciekawe nawet na Orlenie kupisz, wyglądało to OK Patriot, kupujesz sprawdzasz, kupujesz nastepny sprawdzasz, po kilku masz doświadczenie i wiesz co wybrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alek16 22.02.2019 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2019 U mnie w takie dni jak teraz to na 160m2 idzie mi około 9kg/doba , w mrozy takie mizerne jak były dochodziło do 15kg/doba , ba w niedzielę już wyłączyłem ogrzewanie ale znów wczoraj wieczorem je właczyłem bo temp zeszła do 22 stopnie i normalnie mi było zimno bo cały czas mam między 23-24 i te durne dwa stopnie tak działają . ok.45W/m2 ...Nieżle,komin posiadasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts