Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam

Prosze o pomoc ,dostalem wycene na ocieplenie + tynk,nie mam pojecia czy to duzo czy mało...

Dom nowowybudowany,parter+ poddasze,elewacja ok 230-240m2,małopolska.

Caly system Caparol:

Klejenie obwodowe Caparol Capatect 190 S,kółka steropianowe na kołki,siatka 160g/m2,gruntowanie Caparol 610,Tynk silikonowy Caparol 1,5mm

Steropian Austrotherm Fasada Premium 0,031 20cm.

Cana 145zl /m2

Dzisiaj liczyłem na 20cm bialego. Wyszło mi 140 ... Więc przy graficie w sumie cena z tych wyższych, ale w normie pod warunkiem że tam już jest wszystko i z top top z umową gwarancja faktura

Co do grafitu: etixx... No i zmiana z amphisilan na nqg lub carbon. To już tak konkretnie by było.

• 2 months później...
Dziś miałem ofertę ocieplenia na ok. 100 zł/m2 Knauf biały i ok. 120 zł/m2 grafit, silikon na materiałach Kreisel'a z terminem w połowie roku. To rozsądne ceny jak na okolice Warszawy (brutto, z umową)?

Czy możesz podać namiar na firmę? bo sama szukam i niektóre ceny są zabójcze...

Pablo_11 najprostszy przyklad: elewacja z kolorem np RAL7016 lub RAL9005

hbw takie ze nic tego nie wytrzyma i lecimy...

zamiast eps - welna

zamiast kleju do siatki za 20zl taki za 200

i juz...

Ja dostałem wycene za ok 260m2 z otworami oczywiscie - 170zł za moją stodołę. Z tym, że 22cm grafitu. Na systemie atlasa, tynk akrylowy z kołkami. Kilka dopłat - do osadzenia parapetów ( i tak sie już płaci za otwory, dla mnie to przegięcie), za pigment (mam ciemne tynki) i jszcze dwie pozycje ale zapomniałem jakie. Pogoniłem.

Ja dostałem wycene za ok 260m2 z otworami oczywiscie - 170zł za moją stodołę. Z tym, że 22cm grafitu. Na systemie atlasa, tynk akrylowy z kołkami. Kilka dopłat - do osadzenia parapetów ( i tak sie już płaci za otwory, dla mnie to przegięcie), za pigment (mam ciemne tynki) i jszcze dwie pozycje ale zapomniałem jakie. Pogoniłem.

noooo brawo... akrylowy to pierwszy strzal w kolano

a pytanie jak bardzo ciemne... bo to moze byc 2-gi strzal w kolano

Mnie materiał kosztował 66zł bez tynku 2016r 15cm TO GF (grafit TO był tańszy o 10zł na m3?)siatka Caparol, klej kreisel i TO,grunt Putztgrunt 610.

Robota własna(prawie miesiąc). Kumpel policzył mi ok 115zł z materiałem(35zł za samą robotę). Małopolska

Teraz ceny poszły troszkę w górę materiału.

noooo brawo... akrylowy to pierwszy strzal w kolano

a pytanie jak bardzo ciemne... bo to moze byc 2-gi strzal w kolano

No ciemny jak w moim Avatarze. Polowa cos jak antracyt, dół kilka odcieni jaśniejszy. Moze byc coa jasniejszego od antracytu i odpowiednio kilka odcienii jasniejszy dół.

Moglbys mi wycenic material. 22cm grafitu, tynk silikonowy, klej, siatka, podklad. 260m2 elewacji q tym ok 30m2 otworów.

Mam oferty na 80zl metto robocizna i 160zl netto z materialem na atlasie plus doplata do parapetów i ciemniejszego tynku.

Jakby co to szukam ekipy na jesien.

hej, spoko, kliknij mi to w maila (jest w moim podpisie) i w PP bo tu Ci zalacznika nie mam jak wstawic.

z tym ciemnym kolorem: zerknij w moja stopke w poniedzialek/wtorek, bedzie zalinkowana galeria ze swiezutkiej realizacji w maksymalnie ciemnym szarym, ktory da sie zrobic na elewacji ze styropianem, bez stosowania najdrozszych materialow i rozwiazan. a za miesiac z kawalkiem: elewacja bialo-szara

co do terminu na jesien : wszystko wskazuje na to, ze na 2018r juz nie podpisuje umow wykonawczych , ale materialowo powinnismy dac rade :)