LucaO 06.03.2018 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2018 Witam , mam być może nie co problem z drzwiami wewnętrznymi przesuwnymi po szynie na ścianie Otóż zakupiłem owe drzwi w wysokości 203,5cm szerokości 84 cm Otwór na drzwi gdzie mają być zamontowane ma wysokość od gołej posadzki 206 cm Teraz moje pytanie czy można takie drzwi bezproblemu zamontować ?Na posadzce będą jeszcze dane panele ok 1cm dojdzie , również będzie szpara w drzwiach ok 0,5mm plus regulacja drzwi która mi pozostaje 1-2cm na rolkachWychodzi na to że szyna po której drzwi by się przesuwały byłaby nieco trochę nad nadprożem Ew jaki wymiar otworu - wysokość powininna być do tego typu drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 06.03.2018 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2018 Szynę i tak musisz zainstalować powyżej krawędzi nadproża więc problemu nie ma. Drzwi mają wyfrezowany rowek na dolną prowadnicę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LucaO 06.03.2018 14:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2018 Szynę i tak musisz zainstalować powyżej krawędzi nadproża więc problemu nie ma. No tak ,ale u mnie żeby drzwi wyszły idealnie aż do podłogi z luzem między drzwiami a panelami 0.5 cm to instalacja szyny wychodziłaby gdzieś 2 - 3 cm wyżej od krawędzi nadproża ,czy to nie za mało ? Jeśli zainstalował bym szynę nieco wyżej , to wówczas drzwi miały by większą szparę między podłoga a nimi Są to drzwi bez prowadnicy dolnej ,tj bez rowka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 07.03.2018 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2018 Aaaa, ok, pytasz w tym sensie czy będzie do czego się przykręcić. No faktycznie 2-3 cm ponad krawędzią nadproża to nie za bogato. Z czego jest zrobione nadproże ? Jaki masz system prowadnicy ? Krajowa Laguna czy coś innego ? Chcesz tą prowadnicę docelowo jakoś obudować ? Odnośnie braku dolego prowadzenia, drzwi mogą się obijać o ścianę. Mam takie i bez prowadnicy niestety się "gibają". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LucaO 09.03.2018 10:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2018 a więc tak , dziś wymieniłem drzwi na inne ,lecz rozmiar ten sam , sprzedawca dał mi zestaw prowadnic i rolek firmy bimak , gdzie można regulować jea same drzwi są z prowadnicą ,trochę się poprawiło bo montaż wyjdzie nad nadprozęm jakoś 5-6cm Nadproże jest z betoników zbrojonych grubości 7 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazwoj 17.03.2018 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2018 Trzeba było już zainwestować i kupić sobie system przesuwny jak Eclisse jak w Porcie albo Leon jak w Erkado mają. Oba systemy mają bardzo dużą regulację i do tego są praktycznie bezawaryjne. Każdy z branży drzwi Ci to potwierdzi i powie że to najlepsze na rynku firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts