ironsmith 06.03.2018 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2018 witam, mam pytanie czy zasypanie przestrzeni między deskowaniem z papą a murłatą żeby ją ocieplić też wymaga zastosowanie szczeliny stosowanej między izolacją a deskowaniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ironsmith 06.03.2018 21:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2018 opis może trudny więc wstawiam rysunek, sytuacja wygląda tak dopiero teraz zauważyłem że spieprzyli mi ocieplenie, wykonawca będzie u mnie na budowie w sobotę szukam innego rozwiązania boję się że wycinanie styropianu tylko spowoduje że będę widział to łączenie, stan wygląda tak mam ocieplenie między krokwiami i pod krokwią, pomiędzy izolacją a deskowaniem jest 10cm i tamtędy mogę ze strychu który jeszcze nie skończony wsypać perlit i wypełnić tą pustkę, co wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ironsmith 06.03.2018 21:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2018 przychodzi mi do głowy jeszcze inne rozwiązanie wycinam z zewnątrz szczelinę i upycham wełnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
strusp 11.03.2018 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2018 Po pierwsze nie zasypywałbym tego. Po drugie między styropianiem zewnątrz z dachem musi być szczelina. Przytnij styropian albo zniszczysz wentylację połaci bez tej szczeliny.Po trzecie ta szczelina powinna być zabezpieczona przed niechcianymi gośćmi(kuny, myszy).Wełna niewiele tam nie da. Tym bardziej upchana.Jak już to zrobisz co wypunktowane, ,to wytniesz odpowiedni kawałek styropianu i ułożysz na piance za murłatą. Ja jest tam mało miejsca, możesz to robić etapami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perlit Polska 20.03.2018 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2018 witam, mam pytanie czy zasypanie przestrzeni między deskowaniem z papą a murłatą żeby ją ocieplić też wymaga zastosowanie szczeliny stosowanej między izolacją a deskowaniem? Jeśli cokolwiek izolacyjnego miałoby trafić w to miejsce za murłatą, to perlit jest dobrym wyborem (odmiana EP180). Perlit ekspandowany jest "płynny" i stosunkowo szczelnie wypełni to miejsce. Nie ma możliwości, żeby zagnieździł się tam jakiś gryzoń czy ptaki. Inna rzecz, to trzeba zadbać, żeby perlit nie został wywiany, jeśli będzie jakaś szczelina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts