Armin 07.03.2018 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2018 Witam. Chciałbym dowiedzieć się czy w przypadku kilku-kilkunastogodzinnej przerwy w dostawie prądu (rzadkość ale zdarzają się sytuacje zwłaszcza na wsi na wskutek nawałnic itp.) powstają jakieś niepożądane a może nawet niebezpieczne sytuacje np. zaczadzenie spowodowane brakiem wentylacji w tym czasie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawekb1406 07.03.2018 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2018 Jak są przerwy w dostawie prądu, wentylacja mechaniczna działa jako grawitacyjna. Jak to będzie za mało można też uchylić okna.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
.Paco. 07.03.2018 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2018 Jak są przerwy w dostawie prądu, wentylacja mechaniczna działa jako grawitacyjna. Jak to będzie za mało można też uchylić okna. Pozdrawiam Albo kupic/wynająć agregat jeśli się mieszka w rejonie gdzie często się zdarza. A jak przedmowca mowil nic się nie dzieje przez ten czas choć może być zaduch w łazienkach czy kuchni ale wtedy ratuje się oknami aby wilgosc wyciagnac albo przemieszać powietrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 07.03.2018 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2018 Agregat do reku, które pobiera kilkadziesiąt W? Jak nie zakładamy braku prądu przez tydzień, to UPS wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 07.03.2018 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2018 akumulator 12V do tego przetwornica na pełnym sinusie i masz zasilanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 07.03.2018 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2018 Okno uchylisz i masz to co 80% ( lub więcej ) rodaków . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 07.03.2018 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2018 Agregaty...UPS y...Do wentylacji mechanicznej...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e_gregor 08.03.2018 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2018 Agregaty... UPS y... Do wentylacji mechanicznej...? Dobrze, że mi nikt nie powiedział że bez prądu okna nie otworzę bo też bym o tym myślał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pan Kejk 08.03.2018 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2018 Dobrze, że mi nikt nie powiedział że bez prądu okna nie otworzę bo też bym o tym myślał. Po co ten sarkazm. Ciężko jest otworzyć okno w domu oddalonym o np. 50km. Prądu nie ma w domu, a ktoś jest w pracy i co? Pytanie było czy nic się nie będzie złego działo jak wentylacja się zatrzyma na kilkanaście godzin. To może ja odpowiem. U mnie nie było prądu po grudniowych nawałnicach, przez około 8 godzin. Wentylacja stała i dom nie zgnił A nawet lepiej bo przynajmniej się nie wychłodził. Przecież jak nie ma prądu to i ogrzewania nie ma (nawet zwykła wodna podłogówka potrzebuje prądu). Tak więc zasilenie awaryjne samej wentylacji, która jednak trochę ciepła z domu zabiera, bez zasilenia ogrzewania nie ma dla mnie sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts