.Paco. 07.03.2018 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2018 Witam Sporo się naczytałem i chciałbym prosić o radę co do wyboru reku. Z obliczeń wychodzi, że potrzeba 480m3/h - załóżmy 500m3/h. Zaproponowano mi SystemAir save VTR 500 niemniej ten reku ma chyba słabe ciśnienie i chyba nie jest aż tak energooszczędny.Rozważam jeszcze - Zenhder ComfoAir Q600 - bardo dobre ciśnienie 200pa, cichy i 600m3h- ThesslaPack AirPack 650v lub 500v - 650v LUB Airpack Home 600v Reku będzie w piwnicy wiec nie ma problemu o hałas niemniej dobrze jakby był cichy. Który byłby dobrym wyborem z powyższych? Czy warto ewentualnie rozważyć jakiś inny? Zależy mi aby mógł sterować przepustnica czy powietrze z czerpni czy z GWC i już ekstra jakby można było podłączyć do centrali np. Satela. Dodatkowo czy, któryś z powyższych (bo nie mogłem się doczytać) może sterować załączaniem się pompy obiegowej aby uruchamiać chłodnice na wentylacji? Dzięki wielkie za pomoc!!! Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/236724-reku-500-600m3/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts