Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Okna Brugmann/Petecki czy Veka/Vidok

Recommended Posts

Wymieniam okna w mieszkaniu w bloku i szukam czegos sredniej klasy co zapewni przyzwoita szczelnosc i zabezpieczenie przed halasem z ulicy.

Dostalam takie wyceny z lokalnych firm:

Okna Petecki Impressive Class 73 na profilu AD firmy Brugmann. 3 szyby, 2 uszczelki, ciepla ramka, szklenie 4/16/4/16/4 - cena brutto z montazem 5550 zl

Okna Vidok Perfektline 70mm na profilu Veka, 3 szyby szklenie 4SI3/14T/4/14T/4SI3 ciepla ramka nie sprecyzona ale podobno jest - cena brutto z montazem 6076 zl

Oraz okna na szerszym profilu:

Okna Petecki na profilu BE 82 MD Brugmann. 3 szyby, 3 uszczelki, ciepla ramka, szklenie 4/18/4/18/4 - cena brutto z montazem 6350 zl

Obecne stare drewniane okna sa 3 szybowe, wiec dlatego chcialabym 3 szyby.

Opinie? Nie potrzebny mi mercedes, szukam solidnej toyoty. Z gory dziekuje i przyznaje sie od razu ze na temat okien bardzo malo wiem.

Obiecuje z reka na sercu ze to nie reklama :) Jestem nowa na forum - kazdy kiedys nowy byl, nie?

Akurat sklaniam sie do oferty numer 2, bo brat mial z firma montazowa do czynienia i byl zadowolony (tyle ze u niego zakladali brame garazowa). Ale zainteresowana jestem nadal opiniami na temat Vidok i Petecki.

..

Obecne stare drewniane okna sa 3 szybowe, wiec dlatego chcialabym 3 szyby.

.

Obecne (stare ) pakietytrzyszybowe nijak mają się do dzisiejszych. Potencjalnie ich przenikalność jest na poziomie Ug1,7-2,3 a dzisiejsze dwuszybowe to 1,1. Także z zapasem.. ale dla siebie faktycznie wybrałbym 3 szybowe (taki znak czasów)

Obecne (stare ) pakietytrzyszybowe nijak mają się do dzisiejszych. Potencjalnie ich przenikalność jest na poziomie Ug1,7-2,3 a dzisiejsze dwuszybowe to 1,1. Także z zapasem.. ale dla siebie faktycznie wybrałbym 3 szybowe (taki znak czasów)

Dzieki, finlandia.

Jestem na Podkarpaciu i tu firma Vidok ma dobre opinie miejscowe. O Peteckim nie slyszalam. Probuje jakies opinie w internecie znalezc ale malo jest jakichkolwiek, a jesli juz to sprzed wielu lat. Coraz bardziej sklaniam sie na propozycje druga.