Ifarrg 10.07.2018 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2018 Ja z trochę innej beczki - czy taki rozsiewacz do nawozu się sprawdzi? Bo ręcznie to widzę, że ciężko ucelować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel_bthd 10.07.2018 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2018 moim zdaniem to nie mech mech ginie po nawozie z żelazem a to pojawia sie zaraz po nawożeniu za dużo nawozu? to jest taki bardzo płaski nalot zielony wczoraj niestety już trawnik zdrapałem wertykulatorem i mam tylko tez zdjęcia z wieczora niezbyt wyraźne ale ziemia tu sie robi bardzo zbita chociaż do czerwca było w miarę ładnie ale w zeszłym roku też na lato zrobiła sie ziemia zielona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 23.07.2018 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2018 Mam pytania do bardziej doświadczonych : 1) Ma trawniku pojawiły się grzyby ( niewiele i w kilku miejscach ), czy jest to powód do zmartwienia ? (...) Poradziłeś sobie może już z grzybami w trawniku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaRa 23.07.2018 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2018 Poradziłeś sobie może już z grzybami w trawniku? Spryskałem raz miedzianem ale grzyby nadal są. Jest ich mniej ale za to większe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 23.07.2018 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2018 No to ładnie. W zeszłym tygodniu również spryskałem miedzianem trawę, a grzyby jak rosły tak rosną.Może powinniśmy pomyśleć o zastosowaniu czegoś innego? Tylko czego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaRa 23.07.2018 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2018 No to ładnie. W zeszłym tygodniu również spryskałem miedzianem trawę, a grzyby jak rosły tak rosną. Może powinniśmy pomyśleć o zastosowaniu czegoś innego? Tylko czego? Na razie poszedł na trawnik nawóz, podobno azot też ma znaczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 23.07.2018 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2018 Wciąż stosujesz Yara complex? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaRa 23.07.2018 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2018 Tak, ale musze poszukać alternatywy dla siewnika Gardena. Teraz kupiłem już wersję jesienną nawozu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 24.07.2018 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2018 Zerknij na siewnik rotacyjny Texas, u mnie dobrze się sprawuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaRa 24.07.2018 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2018 Zerknij na siewnik rotacyjny Texas, u mnie dobrze się sprawuje. Dużo miejsca zajmuje i trochę kosztuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolapsa 26.07.2018 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2018 Ja zawsze staram się nawozić trawnik jesienią, specjalnym nawozem jesiennym, a wiosną używam regeneracyjnego. Wtedy wiosną, gdy już zniknie śnieg wystarczy wyczesać trawnik i szybko robi się ładnie zazieleniony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaRa 11.08.2018 01:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2018 No to ładnie. W zeszłym tygodniu również spryskałem miedzianem trawę, a grzyby jak rosły tak rosną. Może powinniśmy pomyśleć o zastosowaniu czegoś innego? Tylko czego? Jak walka z grzybami ? Sukces czy porażka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 11.08.2018 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2018 Ostatnio kupiłem coś takiego i powiem Ci że sytuacja się trochę poprawiła. Nie wiem dokładnie na ile bo jestem w delegacji ale z tego co teściowie mówią jest lepiej. W następnym tygodniu wracam do domu to będę mógł coś więcej napisać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 11.08.2018 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2018 Polyversum działa, ale dobrze jest go aplilowac w okresie kiedy sporo pada, jest wtedy skuteczniejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 11.08.2018 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2018 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 15.08.2018 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2018 Niestety walkę z grzybami przegrywam jest ich co raz więcej. Nie wiem czy mogę ponownie potraktować je Polyversum-em, co w takim przypadku z trawnikiem, nie za często? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaRa 15.08.2018 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2018 Niestety walkę z grzybami przegrywam jest ich co raz więcej. Nie wiem czy mogę ponownie potraktować je Polyversum-em, co w takim przypadku z trawnikiem, nie za często? Kupiłem środek o którym pisałeś, w tym tygodniu go użyję, ciekaw jestem efektu. Mam nadzieję, że będzie lepszy od Miedzianu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlany_laik 16.08.2018 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2018 Ja działałem zwykłym siarczanem miedzi (pewnie Miedzian jest podobny/taki sam).Dałem ok. 35 g/10 l wody do konewki i podlałem miejsca z grzybami. Wydaje się, że grzyby wychodzą tylko w innych miejscach. Zdam ponowną relację za parę tygodni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Owczar 30.06.2021 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2021 Odkopię trochę temat. Poradziliście sobie z grzybkami? U mnie też zaczęły się pojawiać. Polyversum WP już czeka w paczkomacie. Dałem też Yarę, bo może azotu za mało. W te upały było lane co 2 dni więc mogło wypłukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Planton 29.07.2021 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2021 (edytowane) Zazwyczaj tak wygląda trawnik po zimie, ale trzeba obserwować, bo może faktycznie jakieś choróbsko go dopadło. Na stronie firmy producenta trawników z rolki jest wiele ciekawych artykułów właśnie o trawnikach, nie tylko z rolki, co robić po zimie z trwanikiem, jak przygotować trawnik na zimę. Można wiele ciekawych informacji wyciągnąć ze strony. Edytowane 29 Lipca 2021 przez finlandia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts