milsa666 11.03.2018 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2018 Cześć Powiedźcie proszę. Dom już w stanie deweloperskim, ale jeszcze bez gazu (dzięki wspaniałej firmie PSGaz) więc i bez kupionego kotła. W domu 100% podłogówki.Czy jak mam w pozwoleniu na budowę zaprojektowaną/wrysowaną w działkę instalację gazową to gdy odwidzi mi się gaz i zachce pompy ciepła to muszę składać jakiś "aneks" do pozwolenia?Teoretycznie robię inaczej niż w pozwoleniu, ale czy nie zrobienie czegoś (gazu na działce) jest taką dużą zmianą? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldinio 12.03.2018 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2018 Też mnie ten temat interesuje ale o tyle mam gorzej, że zrobili mi już przyłącze, zapłaciłem za przyłącz ale jednak będzie pompa ciepła. I co tu robić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milsa666 12.03.2018 23:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2018 Dowiadywałem się w Nadzorze Budowlanym. Powiedzieli że zmiana nieistotna i wystarczy wpis kierownika budowy do dziennika oraz wykreślenie z mapki gazociągu przez architekta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant marki Buderus 05.06.2018 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2018 Witam, Zmianę typu ogrzewania powinno się zgłosić do urzędu. W przeciwnym wypadku może mieć Pan później kłopot z odbiorem budynku. Jeżeli chce zamontować pompę ciepła to konieczny jest kontakt z dostawcą energii elektrycznej i określenie zapotrzebowania mocy elektrycznej. W przypadku pompy gruntowej należy jeszcze zgłosić zamiar wykonywania odwiertów. Chętnie odpowiem na ewentualne pytania. Pozdrawiam, ________________________________ Konsultant marki Buderus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts