pzr 11.03.2018 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2018 Witam wszystkich na forum! Mam takie oto pytanie Planuję wykonać izolacje poziomą ściany i potem kontynuacje na całej podłodze icopalem sbs fundament. Na zdjęciu w załączniku możecie zobaczyć miejsce styku chudego betonu ze ścianą fundamentu. Fundament już trochę stoi i beton na skraju zaczął się kruszyć. Planuje obciąć folię która wystaję oraz miejsca wykruszone przeczyścić i wyrównać przed grzaniem papy. I tu pojawia się moje pytanie : Jakim materiałem najlepiej wypełnić takie luki aby powierzchnie podrównać i bezpiecznie położyć papę?Lub może odpuścić i kłaść papę bezpośrednio tak jak jest?Lub zaproponujecie jeszcze inny wariant? Wszelkie opinie na temat papy icopal fundament również bardzo mile widziane. Z góry dziękuje za wszelkie podpowiedzi Pozdrawiam Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jak_to_mozliwe 11.03.2018 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2018 Podkreślasz tak bardzo nazwę tej papy, że nikt nie ma złudzeń jaki jest cel tego posta... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 11.03.2018 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2018 Zrób tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pzr 12.03.2018 17:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2018 Celem posta było zapytanie jak rozwiązać problem tego że pokruszył mi się beton i niewiem czy dobrze na takie dziury dawać bezpośrednio papę taką lub jakąkolwiek inną, czy jednak coś z tym robić konkretnego zrobić żeby to wypełnić. Znalazłem zaprawę naprawczą cementową nie będę podawał firmy aby nie być posądzanym o cokolwiek, czy to dobry pomysł aby takim materiałem zapełnić ubytki pomiędzy betonem a ścianą fundamentową ? Surgi22 Twoje zdjęcie też dało mi do myślenia, czy gdyby papy nie ciąć wzdłuż i położyć całym płatem tak jak na zdjęciu , czy po zgrzaniu te miejsca w których są ubytki stanowiłyby jakiś problem? Moją intencją nie była reklama czegokolwiek ,poprostu przy okazji wspomniałem jaką pape planuje , a nóż ktoś by dodał od siebie coś ciekawego na jej temat. Pytam całkiem serio , takie ubytki mam u siebie na fundamencie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts