Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Izolacja pozioma ściany

Recommended Posts

Witam wszystkich na forum!

Mam takie oto pytanie

Planuję wykonać izolacje poziomą ściany i potem kontynuacje na całej podłodze icopalem sbs fundament.

Na zdjęciu w załączniku możecie zobaczyć miejsce styku chudego betonu ze ścianą fundamentu. Fundament już trochę stoi i beton na skraju zaczął się kruszyć. Planuje obciąć folię która wystaję oraz miejsca wykruszone przeczyścić i wyrównać przed grzaniem papy. I tu pojawia się moje pytanie : Jakim materiałem najlepiej wypełnić takie luki aby powierzchnie podrównać i bezpiecznie położyć papę?Lub może odpuścić i kłaść papę bezpośrednio tak jak jest?Lub zaproponujecie jeszcze inny wariant?

Wszelkie opinie na temat papy icopal fundament również bardzo mile widziane.

Z góry dziękuje za wszelkie podpowiedzi

Pozdrawiam

Przemek

29063361_1851833164875291_3793622201693896704_n.jpg

29103586_1851833104875297_2292594272056115200_n.jpg

Celem posta było zapytanie jak rozwiązać problem tego że pokruszył mi się beton i niewiem czy dobrze na takie dziury dawać bezpośrednio papę taką lub jakąkolwiek inną, czy jednak coś z tym robić konkretnego zrobić żeby to wypełnić.

Znalazłem zaprawę naprawczą cementową nie będę podawał firmy aby nie być posądzanym o cokolwiek, czy to dobry pomysł aby takim materiałem zapełnić ubytki pomiędzy betonem a ścianą fundamentową ?

Surgi22 Twoje zdjęcie też dało mi do myślenia, czy gdyby papy nie ciąć wzdłuż i położyć całym płatem tak jak na zdjęciu , czy po zgrzaniu te miejsca w których są ubytki stanowiłyby jakiś problem?

Moją intencją nie była reklama czegokolwiek ,poprostu przy okazji wspomniałem jaką pape planuje , a nóż ktoś by dodał od siebie coś ciekawego na jej temat. Pytam całkiem serio , takie ubytki mam u siebie na fundamencie

Pozdrawiam