darcjusz 11.03.2018 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2018 Witam, Sytuacja następująca płyta fundamentowa zaciągnięta nierówno gdzie nie gdzie dołki i górki +- 5 cm w jednym miejscu większy placek +- 3 cm . Samopoziom odpada na obecny stan. Planuje najpierw wyrównać przez szlifowanie albo frezowanie tych górek a później samopoziom dać miejscami. W płycie jest ogrzewanie podłogowe więc nie chcę dolewać zbyt duzo cm. Pytanie. Frezować czy szlifować co będzie skuteczniejsze jeśli chcę zniwelowac miejscowe wybrzuszenia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jak_to_mozliwe 11.03.2018 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2018 Tak ciekawości, kierbud odebrał tai dramat wykonawczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariober 14.03.2018 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2018 5 cm to bardzo dużo bez wylewki się nie obejdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 17.03.2018 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2018 Witam, Sytuacja następująca płyta fundamentowa zaciągnięta nierówno gdzie nie gdzie dołki i górki +- 5 cm w jednym miejscu większy placek +- 3 cm . Samopoziom odpada na obecny stan. Planuje najpierw wyrównać przez szlifowanie albo frezowanie tych górek a później samopoziom dać miejscami. W płycie jest ogrzewanie podłogowe więc nie chcę dolewać zbyt duzo cm. Pytanie. Frezować czy szlifować co będzie skuteczniejsze jeśli chcę zniwelowac miejscowe wybrzuszenia ? Płyta fundamentowa to nie 5N/mm2 wytrzymałości na ściskanie tylko 20/25N/mm2 lub więcej, przynajmniej tak powinno być. Więc tylko frezowanie wszystkich górek, a doły uzupełnić masami szpachlowymi o wytrzymałości na ściskanie jak płyty fundamentowej. Grubość płyty po tych zabiegach musi mieć grubość zgodnie z projektem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darcjusz 19.03.2018 19:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2018 Płyta fundamentowa to nie 5N/mm2 wytrzymałości na ściskanie tylko 20/25N/mm2 lub więcej, przynajmniej tak powinno być. Więc tylko frezowanie wszystkich górek, a doły uzupełnić masami szpachlowymi o wytrzymałości na ściskanie jak płyty fundamentowej. Grubość płyty po tych zabiegach musi mieć grubość zgodnie z projektem. Dziekuje za odpowiedź. tak wlasnie zrobię czyli FREZOWANIE a nie szlifowanie? wole się upewnić bo sprzęt będzie wypożyczony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts