janio32 12.03.2018 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2018 (edytowane) Witam zacne grono. planuje w domu ,który będę niebawem budował zainstalować rekuperację.Problem polega na tym ,że aorty trzeba rozkładać pod podwieszonym sufitem,którego nie uśmiecha mi się robić ze względu na dodatkowe koszty,więc pomyślałem by rozciągnąć je w korytarzu i tylko tu podwiesić sufit. Pytanie jakie mam:czy można anemostaty umieścić w ścianach działowych? Tak sobie to rozplanowałem. Edytowane 12 Marca 2018 przez janio32 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czystek 12.03.2018 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2018 instalacja na spiro ? jesli nie to skrzynka rozdzielcza powinna sie znajdowac w srodku. CO do umiejscowienia anemostatow to lepiej przy oknie . MOzna poprowadzi przy scianach by nie robic sufitu po całosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janio32 13.03.2018 07:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2018 instalacja na spiro ? jesli nie to skrzynka rozdzielcza powinna sie znajdowac w srodku. CO do umiejscowienia anemostatow to lepiej przy oknie . MOzna poprowadzi przy scianach by nie robic sufitu po całosci. Tak instalacja na spiro. Pytanie padło o anemostaty,czy mogą być w pozycji poziomej na ścianie a nie na suficie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czystek 13.03.2018 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2018 Tak instalacja na spiro. Pytanie padło o anemostaty,czy mogą być w pozycji poziomej na ścianie a nie na suficie Na ścianie tak. Ale jesli to bedzie sciana przy drzwiach do pokoi to powietrze wybierze krótsza droge przez drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janio32 16.03.2018 17:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2018 Na ścianie tak. Ale jesli to bedzie sciana przy drzwiach do pokoi to powietrze wybierze krótsza droge przez drzwi. Już załapałem Twoją podpowiedź zastanawiam się teraz co dalej ,mianowicie chciałbym rekuperację spiąć razem z odwiertami od PC by uniknąć dodatkowych nakładów finansowych na instalacje GWC - czy jest taka możliwość,a może ktoś z Was ma tak zrobione? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant marki Buderus 05.04.2018 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2018 Witam, W wentylacji mechanicznej anemostaty mogą być zlokalizowane również w ścianach działowych, lecz ich rozmieszczenie powinno być wcześniej uzgodnione z projektantem. Należy sprawdzić, czy rozmieszczenie anemostatów zapewnia prawidłowy obieg powietrza w budynku. Czy zastanawiał się już Pan nad wyborem producenta centrali wentylacyjnej z rekuperatorem? Chętnie odpowiem na ewentualne dalsze pytania. Pozdrawiam, ________________________________ Konsultant Buderus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts