yaro137 12.03.2018 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2018 Czy wie ktoś może skąd takie przebarwienia jak na załączonych fotkach? Bateria użytkowana ze 3 miesiące. Woda zmiękczona. Po przemyciu wodą i wytarciu do sucha szmatką nadal pozostają. Mniej je widać kiedy bateria jest mokra. Czy to się kwalifikuje pod jakąś reklamację? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo1 12.03.2018 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2018 Swego czasu teściowa umyła (odkamieniła) swoje baterie Kludi Cilitem lub czymś podobnym z chlorem - efekt był bardzo podobny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaro137 12.03.2018 21:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2018 No sprawdzałem czym to żona myje. Zamówiła specjalny środek do czyszczenia chromu Ravaka więc zakładam, że producent armatury wie co robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaro137 17.03.2018 17:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2018 Wkurzywszy zacząłem to mocno trzeć wilgotnym ręcznikiem i jakoś zeszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stanowska 17.03.2018 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2018 Wygląda na osad solny ze zmiękczacza wody. Też na początku tak miałam. Jak ci przeleci paręnaście m3 wody przez zmiękczacz, to toto samo zniknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaro137 20.03.2018 08:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2018 Może i być bo choć z 10m3 już przeleciało ale faktycznie oprócz przebarwień kiedy woda zebrana na baterii dosycha widać w niej jakby drobny pył. Może to właśnie coś z tą solą ma wspólnego. Dziwne to jednak bo serwisant zapewniał, że ta sól nie trafia do wody, ale to ten sam co mi twardość ustawił na 0 i tak zostawił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts